Stokbroodje krokante kippenlevers. Ben jij gek op kippenlevers met spek en uien, dan heb ik hier een leuke leuke twist op dit gerecht.
Voorbereidingstijd 13 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
- 25 gr knabbelbacon
- 40 gr gebakken uitjes
- 380 gr kippenlevers
- 2 el bloem
- 2 eieren, geklutst
- peper en zout
Saus
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el Dijon mosterd
Broodje
- 4 pistoletjes of 2 stokbroodjes
- 4 tomaten, in dunne plakken gesneden
- slablaadjes
Verwarm of bak de broodjes af in de oven.
Doe de knabbelbacon en gebakken uitjes in een keukenmachine en pulseer tot een grove kruim. Doe dit in een schaaltje.
Maak de kippenlevers schoon, snijd ze doormidden en dep ze af. Zet 3 schaaltjes klaar; 1 met bloem gemengd met peper en zout, 1 met geklutst ei en 1 met het kruim.
Haal de levertjes door de bloem, dan door het ei en bedek ze dan met het kruim.
Bak de kippenlevers in koekenpan met een klein beetje olijfolie op middelhoog vuur ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin en net gaar zijn. Pas op: ze kunnen spetteren!
Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt en mosterd en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Besmeer de stokbroodjes met de saus, leg hierop de levertjes en daarop de sla en tomaten.
Serveer direct.