Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de koelkast staan die ik overgehouden had van het maken van crème brûlée. Hiervoor had ik namelijk alleen de eigelen nodig.

 

Voor het maken van deze speculaas spekjes heb je wel een suiker thermometer nodig. Je wilt namelijk de juiste temperatuur meten van het suikerwater. Mocht je deze nou niet hebben, lepel dan wat suikerwater op een koud schoteltje. Laat het afkoelen en als je dan een balletje kunt vormen van de siroop, dan is deze klaar voor gebruik.
Het is helaas geen recept om met kleine kinderen te maken, want die suikersiroop is gloeiend heet!

 

Crème brûlée

 

Van de eigelen had ik dus een heerlijk decadent dessert gemaakt. Het is een Mokka crème brûlée. Mocht je dat ook willen maken, dan kan je hier het recept vinden.