Een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas muffins. Maak ze ’s morgens zodat je ze ’s avonds kunt uitdelen. Deze muffins zijn helemaal niet moeilijk te maken.
En nog zo’n lekkere traktatie voor Sinterklaasavond is deze Zak van Sinterklaas, gemaakt van pannenkoekjes.
Sinterklaas muffins. Een lekkere traktatie voor Sinterklaas avond zijn deze Sinterklaas muffins. Maak de kindjes en ouders blij hiermee.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 130 gr rietsuiker + wat extra
- 1 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 el speculaaskruiden
- 3 eieren
- 75 ml Griekse yoghurt
- 2 rijpe bananen
- 1/2 sinaasappel, sap en rasp ervan
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 gr Schuddebuikjes + extra
- 12 tl Speculoospasta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik.
- Zorg dat je 2 aparte kommen hebt klaarstaan.
- Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder, snufje zout en de koekkruiden in een grote kom.
- Klop in een andere kom de eieren los met de Griekse yoghurt.
- Prak de bananen en meng dit met het sinaasappelrasp en -sap en de olie.
- Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn). Voeg de Schuddebuikjes toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
- Schep in ieder muffinvormpje een lepel van het beslag. Doe in het midden van het beslag een klein theelepeltje Speculoospasta.
- Verdeel hierna weer een lepel beslag over de vormpjes (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen).
- Strooi wat Schuddebuikjes en rietsuiker op de muffins en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
- Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.