Lekkere frisse groene salade die overal bij past. Eet het als lunch of als salade bij je hoofdmaaltijd. Deze salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens lekker en goed voor je. Koolrabi een ‘vergeten’ groente, dit houdt in dat deze groente weinig meer gegeten wordt omdat men deze groente niet kent. Mocht je toch koolrabi zien liggen bij je groenteboer, koop deze dan en maak dan een lekkere salade ervan.
Afhankelijk van het soort zijn is koolrabi bleekgroen of blauwviolet van kleur. Van binnen zijn ze witgeel. Het is een caloriearme groente en rijk aan bouwstoffen zoals vitamine B, C, kalium, magnesium. De groente is verkrijgbaar in april t/m juni. De smaak van de gekookte koolrabi lijkt een beetje op bloemkool maar dan wat pittiger. Rauwe koolrabi smaakt een beetje naar selderij.
Ik heb nog een ander recept met de ‘vergeten’ groente koolrabi voor je. Namelijk een gevulde koolrabi met kippengehakt.
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 1 granny smith appel
- 2 selderijstengels
- 1 zakje baby boerenkool
- 2 el pastache noten
- 1 bakje kiemgroenten
Dressing
- 2 el notenolie
- 1 el appelciderazijn
- 1/2 tl mosterd
- peper en zout
Instructies
- Maak allereerst de dressing door de ingrediënten te mengen in een jampotje, breng op smaak met peper en zout.
- Schil de koolrabi en spoel de appel schoon. Snijd ze met een mandoline in hele dunne plakken. Spoel de selderijstengels schoon en snijd ze in dunne halve maantjes.
- Meng de boerenkool, koolrabi-, appelplakken en selderij in een schaal en strooi hierover de pistache en kiemgroenten.
- Lepel de dressing erover.