Ik zag een filmpje voorbij komen op Instagram dat Francine van heerlijkehappen.nl op bezoek ging bij een blogger om de “favoriete recept van” op te nemen. Dat leek me ontzettend leuk en heb mij gelijk aangemeld. Vandaag is het zover, Francine komt langs – met grote studiolampen en al – om mij te filmen in mijn eigen keuken. Een van mijn favoriete recepten is toch wel een salade. Salades eet ik vaak als lunch …. ik ben er gek op. Elke dag weer een andere salade met andere ingrediënten. Omdat ik nog lekkere bieten en rode uien van biologische boer Joost en heerlijke kipdijfilets van Polderkip in huis had, was de keuze snel gemaakt. Het wordt een salade met kip, rode biet, bloedsinaasappel en linzen. Nu maar hopen dat Francine het lekker vind. En dat vind ze ook! Ondanks dat ik cameraschuw ben, heeft ze me toch leuk op beeld gezet en hebben we het heel gezellig gehad. Wat een leuke meid en wat een leuke blog heeft ze.
Nog meer salades
En nog zo’n lekkere salade is deze Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata. Probeer die ook eens.
Recept Salade met Kip, rode Biet, Bloedsinaasappel en Linzen:
Ingrediënten
- 1 gekookte rode biet
- 1/2 rode ui
- 6 el rodewijnazijn
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 el honing
- peper en zout
- 2 kipdijfilets
- 1 tl Picadillo kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- 1 (bloed)sinaasappel
- 1 blikje (310 gr) linzen
- 1 zakje gemengde sla
Dressing
- 2 el sinaasappelsap
- 4 el olijfolie
- 1 el granaatappelmelasse
- peper en zout
Instructies
- Snijd de biet in dunne plakjes. Schil de rode ui en snijd deze in hele dunne ringen.
- Meng de rode wijnazijn, granaatappelmelasse , honing en peper en zout in een weckpot. Doe de rode biet en ui erin en laat minimaal een uur marineren.
- Sla de kipdijfilets plat tussen twee vellen huishoudfolie. Bestrooi ze met de kruiden en peper en zout en bak ze gaar in een bakpan met een beetje olijfolie.
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de sinaasappels in dunne plakken
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een jampotje.
- Als de kip gaar is, haal deze uit de pan en snijd in dunne plakjes.
- Giet de linzen af in een vergiet, spoel ze schoon met koud water en laat uitlekken.
- Verdeel de sla over de borden. Lepel de linzen erop.
- Verdeel dan de kipplakjes, rode biet, rode ui en bloedsinaasappels over de salade.
- Giet de dressing erover en serveer direct.