Deze hartige rundvlees stoofpot met balsamico is een unieke en heerlijke variant op de klassieke rundvleesstoofpot. Deze rundvleesstoofpot is het ultieme comfortfood voor koud weer. Na een paar uur op het fornuis wordt het vlees smeltend mals en omhuld door een rijke balsamico saus. Stukken goed gemarmerd rundvlees worden in een hete pan aangebraden en vervolgens zachtjes gestoofd met knoflook en uien in een rijke runderbouillon en balsamico. Het duurt een paar uur om te maken, maar het fornuis doet het werk voor jou. Ga je gang en maak het een dag of twee van tevoren, de smaak wordt beter naarmate het langer staat.

 

Stoofvlees

 

Het belangrijkste is om te beginnen met het juiste stuk vlees. Je wilt riblappen kopen die goed gemarmerd is, dat wil zeggen dat er een goede hoeveelheid vetaders doorheen lopen. Blijf uit de buurt van vlees dat generiek verpakt is als ‘stoofvlees’, vooral als het er mager uitziet (ik kan je garanderen dat het niet mals wordt, hoelang je het ook stooft). Het vet in het vlees zorgt er namelijk voor dat het malser wordt.
Je kunt het gerecht ook in een slowcooker of in de oven bereiden.

 

Balsamico

 

Het vlees wordt gestoofd in runderbouillon en balsamico azijn. Voor extra smaak is hieraan nog sojasaus, worcestersaus en honing toegevoegd.
Balsamico rundvleesstoofpot is troostend en voedzaam met een speciaal tintje. Door balsamicoazijn toe te voegen wordt dit gerecht beter dan de gemiddelde stoofpot. Als je van balsamico azijn houdt, is dit recept iets voor jou. Voeg zoveel of weinig balsamico toe als jij lekker vindt.

 

Erbij

 

Ik serveer dit gerecht graag op gebakken aardappelen, Knolselderijpuree (met of zonder de blauwe kaas), Pastinaakpuree met rozemarijn of Koolraappuree met zwarte knoflook.

Knapperig brood is ook lekker bij de rijke balsamico saus.

 

Tips

 

Deze Stoofpot kruidige lamsnek is ook heel erg lekker

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rundvlees stoofpot met balsamico: