Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten zien.
Dit is een smaakvol en makkelijk recept voor Indiase rundvlees curry, bereid in een currysaus op basis van ui en tomaat, verrijkt met een mix van klassieke Indiase kruiden. Creëer de beste malse rundvlees curry die zowel warmte als traditionele huisgemaakte smaak aan jouw bord toevoegt.
Indiase rundvlees curry
In tegenstelling tot de Chinese en Japanse rundvlees curry is Indiase rundvlees curry pittiger en krachtiger van smaak.
Deze curry is een uitstekende harmonie van vlees, specerijen en verse kruiden en is langzaam gestoofd tot in de perfectie. Het is gemakkelijk om de pittigheid en smaak aan te passen aan jouw voorkeur door de rode peper en specerijen aan te passen.
Het is een geweldig om aan grote gezelschappen te serveren en is rijk aan bevredigende, gedurfde smaak.
Rundvlees
De keuze van het stuk rundvlees heeft invloed op zowel de kooktijd als de smaak van het uiteindelijke gerecht. Populaire keuzes voor rundvlees zijn doorregen runder riblappen, sukade of short ribs.
Magere stukken rundvlees bevatten minder marmervet en hebben meer tijd nodig om mals te worden, maar zijn ideaal om langzaam te garen.
Voor deze langzaam gegaarde universele rundvlees curry hoeft u geen hele dure stukken vlees te gebruiken. Pas de stooftijd aan op basis van het stuk vlees en braad het langzaam tot de gewenste malsheid.
Het is belangrijk om het rundvlees in middelgrote, even grote stukken te snijden, zodat het gelijkmatig gaart en overtollig vet wordt verwijderd.
Gebruik het liefst een stoofpan met een dikke bodem, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.
Voeg zoveel water toe dat het rundvlees in de pan onder water staat. Zo voorkom je dat het uitdroogt tijdens het langzaam garen.
Meer curryrecepten:
Kip Korma
Punjabi curry van kip
Indiase lamsnek curry
Rundvlees Vindaloo
Vegetarische auberginecurry
Saag Paneer
Pompoencurry
Bruine bonencurry
Kashmiri chili aardappel curry
Tips:
Deze curry is ook heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de kruidige pompoenblokjes vind je hier.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Jose
september 28, 2017 @ 11:30 am
Zag je post op insta. Dacht meteen aan jouw Rendang recept en hoe heerlijk die was. Zo van genoten.
Dus ik ga deze ook uitproberen. Klinkt en ziet er zo ongelooflijk lekker uit. Verheug mij er nu al op.
Hanneke de Jonge
september 28, 2017 @ 12:04 pm
Hoi Jose, ik wordt altijd blij van jouw leuke reacties. Probeer deze ook maar, je zult er geen spijt van krijgen 🙂