Ik had van een etentje nog een stuk rosbief over. Tja natuurlijk weer een veel te groot stuk vlees gekocht. Vergeet af en toe nog wel eens dat ik een klein maagje heb (haha). Maar van het overgebleven vlees kan je dan weer iets anders lekkers maken, zoals deze heerlijke rosbief sandwich met walnotenpesto.
No-waste
In mijn blog: Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan, kan je lezen hoe je van leftovers weer iets lekkers kunt maken en wat je kunt doen om voedselverspilling tegen te gaan.
Ik er heb een hekel aan voedsel weg te gooien. Dit begon al toen ik bij mijn ouders in het restaurant werkte. Al het eten wat terug kwam van de tafels werd gelijk de vuilnisbak ingegooid. Zonde is dat.
Zo kan je van restjes in de koelkast nog heel veel lekkers in elkaar flansen. Van restjes groenten kan je weer een lekkere salade, groentesoep of pastasaus maken. Ook rijst of aardappelen kan je verwerken in een soep of salade.
En natuurlijk van gebraden vlees, zoals deze rosbief, kip of vis maak je ook een salade van of maak er een niet te versmaden broodje of stoofpotje van.
Een omelet is ook zo iets waar je restanten groenten en/of vlees in kwijt kunt.
Allerlei kleine restantjes ongekookte pasta over? Maak deze stevige Pastasoep ervan.
En overrijp fruit is natuurlijk ideaal om in een smoothie te verwerken. Lekker als tussendoortje of ontbijt.
Houd je dan toch kliekjes over, bewaar dit dan goed afgesloten in de koelkast. Dit blijft meestal wel drie dagen goed in de koelkast.
Ruim je koelkast regelmatig op, dan heb je een overzicht wat er nog in ligt om te gebruiken.
Tips:
Je kunt deze lekkere sandwich ook maken van plakjes rosbief uit de winkel of van ander gebraden vlees of kip wat je nog overhebt.
Het recept voor de walnotenpesto en de rosbief kan je hier vinden.