Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten!
Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het een belangrijke bron van omega-3 vettten.
Nog meer erwten
En nog zo’n lekkere recept met erwtjes is deze Spread van erwten, feta en munt
Romige erwten en cashewnoten soep. Maak eens een gezonde en heerlijke vegetarische soep zoals deze romige erwten en cashewnoten soep. Je kunt deze soep zowel koud als warm serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Lunch, Makkelijke maaltijd, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 lente-uien, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- peper en zout
- 200 gr rauwe cashewnoten
- 800 ml groentebouillon
- 400 gr erwten (diepvries)
- bakje tuinkers
- 15 gr platte peterselie
- 1/2 citroen, sap ervan
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Peterselieolie: Snijd de blaadjes peterselie van de stengels en doe dit in een keukenmachine, samen met citroensap en olijfolie. Mix tot alles goed gepureerd is en breng dan op smaak met peper en zout.
- Je kunt de olie verkrijgen door dit goedje door een zeef te laten lekken. Of je gebruikt de pesto-achtige substantie zoals hij uit de machine komt.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui, lente-ui en knoflook aan op middelhoog vuur.
- Voeg nu de cashewnoten toe en bak deze nog even mee. Giet nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Zeg het vuur dan lager en laat met een deksel op de pan 20 minuten koken.
- Als de cashewnoten zacht gekookt zijn, pureer de soep samen met de bevroren erwten in een blender. Doe de soep nu weer in de pan en verwarm het.
- Schep het in kommen, lepel er wat peterselieolie over en garneer met wat tuinkers.