Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti.
De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit makkelijke bijgerecht van gestoofde kool tot een klassieke favoriet. De fruitige en hartige mix wordt zacht in een klontje boter voordat er kool aan de pan worden toegevoegd. Een vleugje azijn met het appelsap verdiept de fruitsmaak, terwijl suiker een subtiele zoetheid geeft aan de smeltend zachte kool. Een uurtje sudderen en dit geurige bijgerecht is klaar voor de tafel.
Gestoofde rode kool
Supermakkelijke gestoofde rode kool met gedroogd fruit en rode uien is letterlijk het lekkerste bijgerecht ooit! Het is hartig, zoet, een beetje zuur, pittig en vormt een prachtige aanvulling op elk hoofdgerecht. Rode kool is veelzijdig en kan op verschillende manieren bereid worden; echter, het smoren ervan brengt het beste naar boven! Ik merk dat ik steeds weer terugga naar dit recept. Ik hoop alleen dat jullie het ook zo lekker vinden.
Zoek niet verder voor een fantastisch bijgerecht voor de feestdagen. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar de kleur zal je er ook verliefd op maken! Je kunt deze gestoofde rode kool serveren bij een feestelijk etentje of kerstdiner.
Ook zo dol op rode kool? Probeer dan ook eens deze:
Rode kool met cranberries
Roergebakken rode kool
Geroosterde rode kool met blauwe kaas
Waarom dit zo’n fijn recept is:
Het is gemakkelijk te maken.
Dit recept is kindvriendelijk. De meeste kinderen zullen dol zijn op dit recept.
Het is een aanvulling op elk gerecht, van vlees, kip, vis, vegetarisch, enz.
Uniek is dat rode kool verschillende gezondheidsvoordelen heeft en het is vooral goed voor het spijsverteringsstelsel.
Gestoofde rode kool is prachtig. De schoonheid van dit gerecht is genoeg om je ervan te laten genieten!
Tips:
In plaats van rode wijnazijn kan je ook appelciderazijn gebruiken.
Hoewel je dit recept ook zonder azijn kunt maken, raad ik het niet aan.
Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur in 10 minuten op.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.