Ga terug
–+ servings
Rode kool gestoofd met tutti frutti. Deze zuidvruchten worden nog lekkerder als je ze gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rodekool (1 kg)
  • 1 rode ui
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 1 tl zout
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 3 takjes tijm
  • 200 ml appelsap
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 300 gr tutti frutti

Instructies
 

  • Snijd de rode kool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in (niet te) dunne repen. Snipper de rode ui.
  • Verhit de boter in een grote (hapjes)pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg suiker, zout, kaneelstokjes, steranijs, tijm, appelsap en wijnazijn toe.
  • Meng dan de kool en de tutti frutti erdoor. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof de kool 1 uur op laag vuur tot de gewenste gaarheid.
  • Haal halverwege de deksel van de pan.
  • Proef en pas zo nodig smaken aan met azijn, suiker of peper en zout.