Rode kool gestoofd met tutti frutti. Deze zuidvruchten worden nog lekkerder als je ze gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 1 rodekool (1 kg)
- 1 rode ui
- 50 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 1 tl zout
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 3 takjes tijm
- 200 ml appelsap
- 75 ml rode wijnazijn
- 300 gr tutti frutti
Snijd de rode kool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in (niet te) dunne repen. Snipper de rode ui.
Verhit de boter in een grote (hapjes)pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg suiker, zout, kaneelstokjes, steranijs, tijm, appelsap en wijnazijn toe.
Meng dan de kool en de tutti frutti erdoor. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof de kool 1 uur op laag vuur tot de gewenste gaarheid.
Haal halverwege de deksel van de pan.
Proef en pas zo nodig smaken aan met azijn, suiker of peper en zout.