Red Velvet Rode Bieten Cupcakes

Red Velvet zonder de kleurstof? Zeker weten! Rode bieten fungeren als natuurlijke kleurstof in deze super smeuïge cupcakes met een rijke roomkaastopping. Door de bieten en citroensap toe te voegen voor de zuurgraad, blijven de kleuren behouden, waardoor de cupcakes nog roder worden. Niemand zal weten dat er groenten in zitten, dus wij vertellen het ook niet als jij dat niet weet! Red Velvet rode bieten cupcakes als zoete verwennerij zonder vervelende nasmaakjes. Werk af met zijdezachte roomkaastopping en bestrooi met rood suiker om een showstopper te creëren.

Red Velvet

Bij het maken van de Red Velvet cupcakes zijn zeker de klassieke ingrediënten nodig: bloem, eieren, cacaopoeder, karnemelk en citroensap. Maar het enige verbazingwekkende ingrediënt waardoor het zich onderscheidt van de massa, is die opvallende dieprode kleur. En de twee beste manieren om die mooie kleur te bereiken? De natuurlijke rode kleurstof van rode bieten.

Als je voor de natuurlijke weg wilt gaan, dan is deze rode fluwelen cupcake met biet het juiste recept voor jou. Het meest uitdagende deel van het maken van Red Velvet met rode bieten is het behouden van die mooie rode kleur tijdens het bakken. En dat betekent dat je een zuur beslag nodig hebt om de perfecte kleur te creëren. Daarom heb ik een paar toevoegingen gedaan aan het klassieke recept om die levendige rode kleur te verkrijgen.
Je hebt voldoende rode geraspte bieten nodig om de mooie rode kleur te creëren. Ik heb ook nog wat rode bietenpoeder gebruikt.

Bakpoeder en een zuur ingrediënt zoals citroensap en karnemelk, gepureerde bieten, kunnen reageren om koolstofdioxidegas te creëren, wat ervoor zorgt dat het cakebeslag gaat rijzen en licht en luchtig worden.

Roomkaastopping

Voor het glazuur gaan we voor de klassieke roomkaastopping die ideaal past bij deze prachtige bietenroodfluwelen cupcakes. Ik hou echt van het mooie contrast van rood en wit.
De fluweelzachte roomkaas wordt gecombineerd met boter, suiker en een vleugje vanille en sinaasappel tot het beste glazuur ooit. Het is om je vingers bij af te likken.

Tips:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Red Velvet rode bieten cupcakes:

Red Velvet rode bieten cupcakes. Deze cupcakes waren een groot succes met mijn verjaardag (op Valentijnsdag). Rood is de kleur van de liefde.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr kokosolie, gesmolten
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 2 (grote) eieren, op kamertemperatuur
  • 2 gekookte rode bieten, fijn geraspt
  • 1 tl vanille extract
  • ½ el citroensap
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el rode bietenpoeder
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 240 ml karnemelk

Topping

  • 150 gr poedersuiker
  • 125 gr zachte roomboter
  • 200 gr roomkaas
  • 1 tl vanille extract
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rode suiker als decoratie

Instructies
 

  • Mix de kokosolie met de suiker met de mixer op middelhoge snelheid.
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng. Voeg de bietenrasp, vanille en citroensap toe.
  • Mix even kort door met de mixer en voeg daarna cacao, bietenpoeder, bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en melk toe. Meng nog even door tot een glad beslag.
  • Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal ze uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.
  • Voor de topping mix je de poedersuiker door de boter, voeg dan de roomkaas en vanille en sinaasappelrasp erdoor. Vul een spuitzak hiermee en lag in de koelkast weg om op te stijven.
  • Spuit de topping op de cupcakes als deze goed afgekoeld zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating