Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa met komkommer en koriander.
Een lekkere salsa voor bijvoorbeeld kip, varkensvlees zoals buikspek of vette vis zoals makreel. Heerlijke om als bijgerecht bij de barbecue te serveren.
Mocht je niet van koriander houden, vervang dit dan door peterselie of basilicum.
En ik heb nog een lekkere salsa voor je, namelijk deze Tomatensalsa.
Rabarber salsa met komkommer en koriander. Het is nu het seizoen voor de rabarber, maak deze rabarber salsa met komkommer en koriander.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Salades, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 rabarberstengels
- 1 komkommer
- 2 lente-uitjes
- 5 takken koriander
- 1 el olijfolie
- 1 el limoensap
- 1 el honing
- peper en zout
Instructies
- Spoel de rabarber en komkommer schoon. Snijd de rabarber in dunne halve maantjes.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne halve ringen.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Haal de blaadjes van de koriander. Meng dit allemaal in een kom en giet de olie, limoensap en honing erover.
- Meng alles nog een keer en breng op smaak met peper en zout.