We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadina’s liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadina met maïs geworden.
Piadine
Piadina is een Italiaanse plat soort brood, wat een beetje op een dikke Mexicaanse tortilla lijkt. Je kunt het koud eten als een belegd brood gevuld met bijvoorbeeld mozzarella, tomaat en basilicum. Of je eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Deze quesadilla gemaakt van piadina met maïs kan je grillen op de barbecue en is heerlijk als bijgerecht. Het is ook een heerlijk vegetarisch gerecht voor diegenen die geen vlees eten van de grill.
Als je deze quesadilla op de barbecue wilt bereiden zou ik er twee aparte maken, de helft vullen en dan dubbelklappen. Denk dat dit makkelijker te grillen is op de barbecue. Smeer beide kanten dan wel in met een beetje olijfolie.
Ik vind het lekker om de maïskolven van te voren even te bakken/roosteren. Dit kan in een pan of op de barbecue. Hierdoor krijgt de maïs een lekkere rokerige smaak.
Bijgerechten
Lekker bij deze quesadilla’s en sowieso bij de barbecue, is deze guacamole en tomatensalsa.
Tip:
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Quesadilla gemaakt van Piadina met Maïs:
Ingrediënten
- 2 maïskolven, gekookt
- olijfolie
- 2 Piadina's
- 1 el verse roomkaas
- 125 gr cheddar
- 2 lenteuitjes
- 1 groene peper
- 1 bosje koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Instructies
- Verhit een grillpan en smeer de maïskolven in met een beetje olijfolie. Grill de maïskolven aan alle kanten goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Zet een maïskolf rechtop op een snijplank en snijd van boven naar beneden de maïskorrels eraf.
- Smeer een Piadina in met een beetje roomkaas. Rasp de cheddarkaas boven de andere Piadina.
- Strooi de komijnpoeder en gerookte paprikapoeder hierover.
- Snijd de lenteuitjes in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd deze fijn. Hak de koriander fijn (houd een heel klein beetje achter voor garnering).
- Verdeel de lenteui, groene peper en koriander over de cheddar. Leg hierop de maïs.
- Dek de Piadina af met de andere (besmeerd met roomkaas) en druk het goed aan.
- Bak in een bak- of grillpan of op de barbecue de Piadina een minuutje aan beiden kanten in een beetje olijfolie op middelhoog vuur.
- Snijd de Piadina met een pizzasnijder in punten.
- Serveer met een lekkere guacamole en tomatensalsa.
- Buen provecho!
2 reacties
Superlekker. Mooi recept
Dankjewel, was ook erg lekker. Groetjes Hanneke