Quesadilla gemaakt van piadina met maïs. Voor een keukenkampioenwedstrijd heb ik deze heerlijke quesadilla gemaakt van piadina met maïs gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
- 2 maïskolven, gekookt
- olijfolie
- 2 Piadina's
- 1 el verse roomkaas
- 125 gr cheddar
- 2 lenteuitjes
- 1 groene peper
- 1 bosje koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Verhit een grillpan en smeer de maïskolven in met een beetje olijfolie. Grill de maïskolven aan alle kanten goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Zet een maïskolf rechtop op een snijplank en snijd van boven naar beneden de maïskorrels eraf.
Smeer een Piadina in met een beetje roomkaas. Rasp de cheddarkaas boven de andere Piadina.
Strooi de komijnpoeder en gerookte paprikapoeder hierover.
Snijd de lenteuitjes in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper en snijd deze fijn. Hak de koriander fijn (houd een heel klein beetje achter voor garnering).
Verdeel de lenteui, groene peper en koriander over de cheddar. Leg hierop de maïs.
Dek de Piadina af met de andere (besmeerd met roomkaas) en druk het goed aan.
Bak in een bak- of grillpan of op de barbecue de Piadina een minuutje aan beiden kanten in een beetje olijfolie op middelhoog vuur.
Snijd de Piadina met een pizzasnijder in punten.
Serveer met een lekkere guacamole en tomatensalsa.
Buen provecho!