Ik had 2 kilo pulled pork in de oven bereid en heb daar behoorlijk veel van overgehouden. Dit heb ik in porties verdeeld en ingevroren. Hiermee kan ik dan later weer andere gerechten van maken zoals deze heerlijke pulled pork quesadilla. Een lekker en snel gerecht wat de hele familie lekker vindt en het is een mooie manier om restjes te verwerken.

 

Quesadilla

 

Een quesadilla is een gevulde tortilla’s die gebakken wordt in een koekenpan. De vulling is kaas (queso is kaas in het Spaans), vlees, vis en/of groenten. Je bakt de tortilla’s ongeveer een minuutje per kant tot de kaas lekker gesmolten is. Het is de Mexicaanse versie van onze tosti zeg maar. En het is een hele fijne manier om restjes voedsel, zoals nu de pulled pork, in te verwerken. Voor het maken van quesadilla’s gebruik je bloemtortilla wraps.
En voor de vulling kan je helemaal losgaan, neem wat jou lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen.

 

Kaas*

 

Neem voor quesadilla’s een kaassoort of meerdere kaassoorten die goed smelten zoals cheddar kaas, mozzarella, Goudse kaas of gruyère.
Ik heb een combinatie van 250 gram cheddar en 100 gram oude kaas gebruikt.

 

Pulled pork

 

Ik maak altijd expres veel pulled pork, zodat ik met de restjes nog andere heerlijkheden kan maken. Het recept van de pulled pork vind je trouwens hier.
En ik heb nog veel meer recepten gemaakt met overgebleven pulled pork voor jullie, namelijk deze:

 

Mini taco tubs met pulled pork
Pittige pulled pork met tortillachips
Pizza met lekker veel pulled pork
Enchilada’s met pulled pork
Pulled pork lasagne
Filorolletjes gevuld met pulled pork
Cordita’s met pulled pork

 

Erbij:

 

Lekker bij deze quesadilla’s is een zelfgemaakte pittige salsa van maïs, guacamole of een tomatensalsa.

 

Tips:

 

Bak de quesadilla’s niet op te hoog vuur, ze branden namelijk snel aan!
Gebruik een grote spatel om de quesadilla’s om te draaien in de pan.
Ik vind een antiaanbak pannenkoekenpan erg fijn voor het bakken van quesadilla’s.
Om de kaas goed te laten smelten, verwarm ik de quesadilla’s nog door in de oven.
Overgebleven gebakken quesadilla’s kan je een paar dagen goed houden in de koelkast of je vriest ze in (pak ze dan in bakpapier in een diepvrieszak).

 

 

Recept Pulled pork quesadilla