Pompoenlasagne met salie

Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is.
Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije lasagne die rijk is aan eiwitten en vezels en laag in koolhydraten. Heel fijn voor als je daar op moet letten. Het voordeel van deze lasagnebladen is dat je dit niet hoeft voor te koken. Ik heb de lasagne vellen bij de AH gekocht. Maar natuurlijk kan je ook andere lasagne of nog handiger verse lasagne vellen gebruiken.

 

Omdat ik na mijn gastric sleeve goed op mijn eiwitten moet letten, heb ik extra veel en verschillende soorten kaas gedaan in deze lasagne. Hierdoor is het ook nog eens een vegetarische maaltijd geworden.
Bedenk wel van te voren dat de pompoen eerst moet garen voor je de lasagne kan samenstellen. Natuurlijk kan je dit al bijvoorbeeld een dag of avond van te voren doen.

 

Nog meer lasagne recepten

 

En nog zo’n heerlijke vegetarische en herfstachtige lasagne is deze Lasagne met paddenstoelen en kaassaus. Probeer die ook eens.

Pompoenlasagne met salie. Een lekkere herfstachtige vegetarische lasagne is dit geworden. Probeer het eens, je zult verrast zijn door de smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flessenpompoen
  • olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout, naar smaak
  • 150 gr verse cottage cheese
  • 1 pakje Boursin (150 gr)
  • 100 ml verse room (of eventueel magere melk)
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 9 vellen lasagne van sojabonen
  • 1 bol mozzarella
  • 10 salieblaadjes

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180 ̊C. Schil de pompoen met een dunschiller.
  • Snijd de pompoen doormidden.
  • Snijd de flessenhals van de pompoen in hele dunne plakken (met een mandoline). Leg de plakken op een ovenplaat, giet er een beetje olijfolie overheen, wat gerookte paprikapoeder en peper en zout.
  • Schuif de plaat in de oven en rooster dit ongeveer 20-30 minuten in de oven tot de plakken zacht zijn geworden. Als de plakken gaar zijn uit de oven halen. Oven aanlaten.
  • Ondertussen snijd je de rest van de pompoen in kleine blokjes en kook deze in een beetje water (of kippenbouillon) in een pan gaar.
  • Als de pompoenblokjes gaar zijn giet ze dan af, doe ze in een kom en prak ze fijn.
  • Voeg in deze kom de cottage cheese, Boursin en 75 gram geraspte oude kaas. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg drie lasagnevellen naast elkaar op de bodem van een ingevette lasagneschaal.
  • Lepel hierover de éénderde van het pompoenkaasmengsel. Dan verdeel je de helft van de pompoenplakken.
  • Dan weer drie lasagnevellen, laag pompoenkaas en pompoenplakken erover. Op deze manier maak je laagjes. Eindig met de lasagnevellen.
  • Intussen meng je in een kom de room (of melk) met de rest van de geraspte kaas, beetje peper erbij. Dit mengsel verdeel je over de lasagne. Snijd de mozzarella in plakken en leg dit hierop.
  • Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 30-45 minuten tot de lasagne gaar is. Serveer de schaal op tafel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating