Deze pompoencake muffins zijn lekker smeuïg en super eenvoudig te maken! Ze zijn bedekt met een beetje rietsuiker voor de ultieme herfstontbijt traktatie!
Een van mijn favoriete dingen in deze tijd van het jaar zijn pompoenen. In mijn desserts, mijn koffie en in mijn ontbijt. Het kunnen ook deze Pumpkin spice latte overnight oats, Pumpkin spice latte of deze geweldige nieuwe pompoencake muffins zijn, of misschien zelfs allemaal tegelijk! Waarom niet? Het is maar één keer per jaar pompoenseizoen en daar ben ik voor.
Muffins
Er zijn zoveel leuke dingen aan deze muffins, maar een van de beste onderdelen is dat ze zo eenvoudig te maken zijn. Wanneer je de heerlijke pompoensmaak van deze smeuïge muffins combineert met de warme kruiden van speculaaskruiden en kaneel, heb je echt de perfecte muffin voor de herfst. Laten we het hebben over hoe je ze kunt maken.
Ingrediënten
Ja het is wel een hele lijst aan ingrediënten, maar dan krijg je ook wel hele lekkere muffins.
Ik heb half amandelmeel en half zelfrijzend bakmeel gebruikt, met daarbij nog wat bakpoeder.
Ik gebruik vaak rietsuiker in mijn baksels, maar je kunt ook kristalsuiker of palmsuiker nemen.
Speculaaskruiden oftewel koekkruiden en kaneel geven een heerlijke herfst/wintersmaak aan de muffins.
Gedroogde cranberries of krenten zijn altijd lekker in een muffin.
Als je van gember houdt, doe er dan ook fijngehakte gemberbolletjes door.
Natuurlijk heb je eieren nodig voor het maken van deze lekkere muffins.
Ik heb kokosolie genomen, maar zonnebloemolie of gesmolten boter werkt ook goed.
Je hebt ongeveer 350 gram geraspte pompoen vruchtvlees nodig.
Maken
Dus ik heb al gezegd hoe gemakkelijk deze pompoenmuffins zijn. Hier leest u hoe u het moet doen:
Ik meng meestal de droge ingrediënten met elkaar in een kom en in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten.
Maar je kunt ook één kom gebruiken waar je de eieren met de suiker in opklopt, daarna de olie erdoor klopt en als laatste de rest van de ingrediënten erdoor spatelt.
Dan heb je maar één kom vies gemaakt.
Het gehele recept vind je hieronder.
Tips:
Dit beslag is voldoende voor 12 grote muffins.
Vul je muffinvormpjes ongeveer 3/4 vol.
Serveer ze onmiddellijk of bewaar ze afgekoeld in een luchtdichte verpakking (buiten de koelkast).
Ben jij ook zo dol op pompoen? Dan vind je hier nog veel meer recept.
Tijd om te gaan bakken!