In mijn blog De boer op in Twente kan je lezen hoe wij o.a. de Buffalo Farm Twente en Shiitake Kwekerij Masselink hebben bezocht. Ik heb allerlei lekkere kaasjes meegekregen van de Buffalo Farm en een shiitake kweekset van de Shiitake kwekerij. Natuurlijk wil ik hier iets lekkers mee maken en het leukste is natuurlijk om ze te combineren. Toen na vier dagen de shiitakes ‘geplukt’ konden worden, heb ik dit gebruikt voor deze Pizza met mozzarella en shiitake. Een pizza oet Twente zeg maar. En een beetje uit Zeewolde, de verse knoflook komt uit onze mooie polder en de kruiden uit eigen tuin, hoe leuk is dat. De buffel mozzarella is lekker romig en is een goede combinatie met de shiitake paddenstoelen. Het voordeel van de shiitake paddenstoel is dat deze tijdens het bakken geen vocht verliest maar wel alle smaken absorbeert.
Ik heb een kant-en-klare pizzabodem zonder tomatensaus gebruikt. Maar als jij graag zelf een pizzabodem wilt maken, leef je dan uit. Maar gebruik geen tomatensaus op deze pizza!