Pizza met mozzarella en shiitake. Een pizza oet Twente met buffel mozzarella van Buffalo Farm Twente en shiitakes van Shiitake Kwekerij Masselink.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 2 pizzabodems
- 2 el crème fraîche
- 200 gr mozzarella
- olijfolie
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 300 gr shiitake
- 4 takjes tijm
- 5 salieblaadjes
- peper en zout
- 1 zakje rucola
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Leg de pizzabodems op een bakplaat en besmeer ze met de crème fraîche.
Snijd de mozzarella en plakjes en verdeel deze over de pizzabodems. Schuif de pizza's in de oven en bak ze ongeveer 7-9 minuten.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Giet een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook aan op middelhoog vuur.
Borstel de shiitakes schoon en snijd ze in kwarten of plakjes. Doe de shiitakes in de pan bij de ui en voeg de tijmblaadjes en salie erbij. Bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met lekker veel peper en een beetje zout.
Haal de pizza's uit de oven en verdeel de paddenstoelen over de pizza. Leg rucola blaadjes erop en snijd de pizza in stukken. Serveer direct.