In de goedgevulde Foodybox lente zat o.a. Alphenaer Geitenbrie Naturel en Good4U Salad Toppers. Ik heb deze twee gebruikt voor een lekkere pizza met geitenbrie en druiven. Deze verrukkelijke pizza zit boordevol geroosterde rode druiven en een smeuïge geitenbrie.
Laten we het hebben over druiven op pizza. Helemaal raar? Misschien. Maar dit zijn niet alledaagse druiven, dit zijn heerlijke zoete druiven met honing geroosterd in de oven. Die zoete druiven passen perfect bij het ziltige van de geitenbrie.
Pizzabodem
Ik heb een kant-en-klare pizzabodem op rol gebruikt voor dit recept. Je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg maken, hoe je dit kunt doen lees je hier.
Maken
Allereerst rooster je de druiven: verwarm eerst de oven voor op 220°C. Leg de druiven in een ovenschaal, giet er de honing en olijfolie over, bestrooi ze met wat zout en rooster ze 10 tot 15 minuten, of tot de schil begint open te barsten. Haal de druiven eruit en laat de oven aan staan.
Vervolgens smeer je het pizzadeeg in met wat olijfolie en bestrooi je het met gehakte rozemarijn. Bak dit in ongeveer 7 minuten tot de bodem iets krokant is.
Daarna gaat pas de kaas erop. Als je die gelijk op de pizza in de oven doet, wordt het een plas van kaas in de oven. Je doet de oven uit en de warmte van de oven zal de kaas nu lekker laten smelten.
Geitenbrie
Ik ben gek op geitenkaas en brie en was daarom ontzettend blij met het grote stuk geitenbrie van Alphenaer wat in de foodybox zat.
Deze zalige zachte kaas wordt bereid volgens traditioneel recept. De kunst van het brie maken. De smaak varieert van zacht romig en stevig (jong) tot pikant en smeuïg (na volledige rijping).
Salad Toppers
De Salad Toppers van Health Food Company Good 4U bestaan uit een blend van geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten en erwten. Deze krokante saladetoppers geven een ‘boost van hoogwaardige vezels en proteïnen’ aan jouw salade. Niet alleen lekker op een salade, maar ook op curry’s, sandwiches, wraps en pizza’s. Het geeft de pizza een lekkere crunch. Of eet het als een snack. De producten zijn zonder toegevoegde suikers is elk product tevens vrij van noten, gluten, zuivel en bovendien plantaardig.
Recept Pizza met geitenbrie en druiven:
Ingrediënten
- 350 gr rode pitloze druiven
- 2 el honing
- olijfolie
- Zout
- 1 rol pizzadeeg
- 1 el gehakte rozemarijn
- 200 gr geitenbrie
- 2 el zaden en pitten
Instructies
- Verhit de oven voor op 220°C.
- Spoel de druiven schoon en dep ze droog. Haal ze dan van de tros en leg ze in een ovenschaal. Giet er de honing en wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout.
- Zet dit in de oven en rooster de druiven in ongeveer 10-15 minuten tot ze zacht geworden zijn. Haal ze dan uit de oven en laat de oven aan staan.
- Rol het deeg uit op een ovenplaat en besmeer met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met de gehakte rozemarijn en schuif dit in de hete oven. Bak de bodem in 7 minuten en haal dan uit de oven.
- Snijd ondertussen de geitenbrie in kleine blokjes. Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de kaasblokjes erover. Schuif die weer in de oven en zet deze uit.
- Laat de pizza ongeveer 10 minuten in de oven liggen tot de kaas gesmolten is. Haal dan uit de oven en verdeel de geroosterde druiven over de pizza. Bestrooi met de zaden en pitten of noten.