Ga terug
+ servings
Pizza met geitenbrie en druiven. Deze verrukkelijke pizza zit boordevol geroosterde rode druiven en een smeuïge geitenbrie.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 32 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr rode pitloze druiven
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • Zout
  • 1 rol pizzadeeg
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • 200 gr geitenbrie
  • 2 el zaden en pitten

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 220°C.
  • Spoel de druiven schoon en dep ze droog. Haal ze dan van de tros en leg ze in een ovenschaal. Giet er de honing en wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout.
  • Zet dit in de oven en rooster de druiven in ongeveer 10-15 minuten tot ze zacht geworden zijn. Haal ze dan uit de oven en laat de oven aan staan.
  • Rol het deeg uit op een ovenplaat en besmeer met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met de gehakte rozemarijn en schuif dit in de hete oven. Bak de bodem in 7 minuten en haal dan uit de oven.
  • Snijd ondertussen de geitenbrie in kleine blokjes. Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de kaasblokjes erover. Schuif die weer in de oven en zet deze uit.
  • Laat de pizza ongeveer 10 minuten in de oven liggen tot de kaas gesmolten is. Haal dan uit de oven en verdeel de geroosterde druiven over de pizza. Bestrooi met de zaden en pitten of noten.