Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt om een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als lunch of avondmaaltijd. Een simpel maar lekker broodje. Ik heb Piadina met tonijn en garnalen gevuld en daarna gebakken in de pan.
Als je Piadina’s voor meerdere personen maakt, kan je dit doet in meerdere pannen, of je bakt ze in een pan en legt ze daarna in een warme oven.
Ik heb Hollandse garnalen gebruikt voor dit recept (omdat ze in de aanbieding waren haha), vind je deze te duur gebruik dan andere garnalen.
Met een lekkere Tomatensoep van geroosterde tomaten vooraf, heb je een complete maaltijd.
Ingrediënten
- 4 Paidina's
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 10 takken peterselie
- 2 lente-uien
- 100 gr verse roomkaas
- 200 gr geraspte Cheddar
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 100 gr garnalen
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven eventueel voor op 150˚C.
- Laat het blikje tonijn uitlekken. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
- Meng in een grote kom de roomkaas met de geraspte cheddar en gerookte paprikapoeder. Voeg hier wat peper en zout naar smaak toe.
- Meng nu de tonijn, peterselie, lente-ui en garnalen erdoor.
- Verdeel dit mengsel over de Piadina's en klap ze dubbel.
- Bak in een pan met een scheutje olijfolie de Piadina's aan beide kanten goudbruin en net zo lang tot de cheddar kaas gesmolten is.
- Houd ze tot het serveren eventueel warm in de oven.
- Snijd dan met een pizzasnijder de Piadina's in stukken.