Ga terug
+ personen
Piadina met tonijn en garnalen. Piadine is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt om een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Heerlijk gevuld met vis
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 Paidina's
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 10 takken peterselie
  • 2 lente-uien
  • 100 gr verse roomkaas
  • 200 gr geraspte Cheddar
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 100 gr garnalen
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven eventueel voor op 150˚C.
  • Laat het blikje tonijn uitlekken. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de geraspte cheddar en gerookte paprikapoeder. Voeg hier wat peper en zout naar smaak toe.
  • Meng nu de tonijn, peterselie, lente-ui en garnalen erdoor.
  • Verdeel dit mengsel over de Piadina's en klap ze dubbel.
  • Bak in een pan met een scheutje olijfolie de Piadina's aan beide kanten goudbruin en net zo lang tot de cheddar kaas gesmolten is.
  • Houd ze tot het serveren eventueel warm in de oven.
  • Snijd dan met een pizzasnijder de Piadina's in stukken.