Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker.
Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk.
Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik een Amerikaans gerecht voor hem.
Philly Cheese Steak Sandwich
Deze heerlijke steak sandwich kan jij ook thuis maken. Dunne plakjes steak op een broodje met daarop gebakken ui en paprika en heerlijk gesmolten kaas. Wie wil dat nou niet?
Je ziet ook recepten voorbij komen waarbij er ook nog gebakken champignons op de steak gaan. Ook lekker natuurlijk, maar dit is niet het originele recept.
Het geheim van dit broodje is het super dun gesneden vlees erop.
Kaas
Origineel gaat er Provolone kaas over het broodje. Je kunt ook cheddar kaas laten smelten over het vlees als je geen Provolone kaas kunt vinden. Gebruik wel een kaas die goed smelt.
Ik had in een foodybox fonduekaas van Emmi Fondü Original ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief vind er helemaal niets aan. Daarom moest ik een alternatief voor deze fonduekaas vinden. Nou dat is gelukt hoor, ik heb een gedeelte van de kaas gesmolten over dit heerlijk over het broodje gegoten. Dat vond hij natuurlijk wel lekker (haha).
Steak
Welke steak moet je gebruiken voor dit broodje? Je kunt in principe elk soort steak gebruiken. In Amerika wordt vaak de ribeye gebruikt, een lekkere steak met een flinke vet adering erdoor. Maar ik heb bavette gebruikt, een lekkere magere steak.
De truc om het vlees flinterdun te snijden, is om het een uurtje in de vriezer te leggen. Hierdoor wordt het vlees hard en kan je het in dunne plakjes snijden. Laat het dan ontdooien en dep het droog voordat je het in een gloei hete pan gaat bakken.
Een scherp vleesmes is wel een must hiervoor.
Tips:
Om jezelf het heel makkelijk te maken kan je gesneden rosbief (vleeswaren) gebruiken voor dit broodje. Bak dit ook op hoge temperatuur in een hete pan goudbruin.
In Amerika wordt ook mayonaise gebruikt op dit broodje, voor mij hoeft dit niet.
In Amerika gebruiken ze als broodje de Hoagie Rolls. Dit zijn langwerpige zachte broodjes. Je kunt pistoletjes of een stokbroodje hiervoor in de plaats gebruiken. Ik vind het lekker om het op een knapperig broodje i.p.v. een zacht broodje te serveren.
En als nagerecht aten wij deze heerlijke Amerikaanse Blueberry Pie.
Recept Philly Cheese Steak Sandwich:
Ingrediënten
- 300 gr bavette steak
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- peper en zout
- 150 gr fonduekaas
- 1 volkoren stokbrood
- 2 el mosterd
Instructies
- Leg de bavette ongeveer een uur voor het snijden in de vriezer. Haal het dan uit de vriezer en snijd het in hele dunne plakjes. Laat de plakjes weer ontdooien, dep ze daarna droog.
- Snijd de ui in dunne halve ringen, de paprika in dunne repen en de knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog de ui met de paprika en knoflook in ongeveer 5 minuten. Bestrooi met peper en zout.
- Smelt de (fondue)kaas in een pannetje.
- Verhit een grote bakpan met olie op hoog vuur. De pan is heet genoeg wanneer je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden.
- Bestrooi de plakjes bavette royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Roerbak de plakjes goudbruin in de hete olie.
- Snijd het stokbroodje doormidden en snijd ze open. Smeer de mosterd erop en beleg ze met het vlees en de gebakken ui en paprika. Lepel de gesmolten kaas erop en serveer direct.