Philly Cheese Steak Sandwich. Echt zo'n typisch Amerikaans broodje met lekker veel steak en gesmolten kaas erop. Foodporn uit de States.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 18 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
- 300 gr bavette steak
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- peper en zout
- 150 gr fonduekaas
- 1 volkoren stokbrood
- 2 el mosterd
Leg de bavette ongeveer een uur voor het snijden in de vriezer. Haal het dan uit de vriezer en snijd het in hele dunne plakjes. Laat de plakjes weer ontdooien, dep ze daarna droog.
Snijd de ui in dunne halve ringen, de paprika in dunne repen en de knoflook in dunne plakjes.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog de ui met de paprika en knoflook in ongeveer 5 minuten. Bestrooi met peper en zout.
Smelt de (fondue)kaas in een pannetje.
Verhit een grote bakpan met olie op hoog vuur. De pan is heet genoeg wanneer je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden.
Bestrooi de plakjes bavette royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Roerbak de plakjes goudbruin in de hete olie.
Snijd het stokbroodje doormidden en snijd ze open. Smeer de mosterd erop en beleg ze met het vlees en de gebakken ui en paprika. Lepel de gesmolten kaas erop en serveer direct.