Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.

 

Stoofperen

 

Ik heb deze keer de St. Remy stoofpeer gebruikt. Deze zijn iets groter dan de Gieser Wildeman stoofpeertjes. En ze hebben iets minder lang nodig om zacht te worden. Maar kook ze wel op heel laag vuur, anders zijn ze zacht aan de buitenkant maar nog hard van binnen.

 

De St Remy is een echte stoofpeer dus niet geschikt als handpeer. Gestoofd is het een niet te zacht en lekkere zoetzure peer. Stoofperen zijn lekker bij bijvoorbeeld wild of past prima als bijgerecht met de feestdagen, maar als dessert is het ook super lekker. Of verwerk de stoofpeer in of bij een lekkere cake, taart of zelfs in een salade is het erg lekker.

Peertjes gestoofd in Chai thee

Een salade gemaakt van eikenbladsla, met daarbij blauwe kaas, uitgebakken spekjes en walnoten zal het super goed doen met partjes van deze stoofperen erbij. Maak daarbij een dressing van olijfolie en balsamicoazijn en je hebt een heerlijke herfstachtige salade.

 

Ik heb de stoofpeertjes in z’n geheel gekookt, maar je kunt deze ook gehalveerd of in kwarten stoven. Het voordeel hiervan is dat de peertjes sneller klaar zijn.
Zorg er wel voor dat de peertjes helemaal onder het vocht staan. Ik stoof ze meestal met een vel bakpapier op het vocht (helemaal verkreukeld).

 

Rode stoofpeertjes

 

Sommige soorten stoofpeertjes worden rood, de anderen niet. Als je ze in speciale rode vloeistof of rode wijn stooft dan kleuren ze zeker rood.
Maar ik heb ook een heerlijk recept voor gouden stoofpeertjes voor jullie. Dat kan je hier vinden. Probeer die ook eens.

 

 

Recept Peertjes gestoofd in Chai thee: