Pêche Melba overnight oats

Ik wil alleen nog maar recepten op de blog plaatsen die er helemaal nog niet op staan. Maar ja er staan al wel een paar overnight oats recepten op de site. Maar deze Pêche Melba overnight oats is zo lekker, die wilde ik jullie niet onthouden.
Een romige havermout met een heerlijke topping van perzik en frambozen, het kon wel een toetje zijn. Nu de perziken en frambozen in het seizoen zijn, is dit ontbijt een echte aanrader.

 

Pêche Melba

 

Misschien ken je het nagerecht Pêche Melba wel. Het is een klassiek dessert van vanille-ijs met gepocheerde perzik, frambozensaus en geschaafde amandelen. Ouderwets lekker, volgens mij stond het heel vroeger zelfs op de menukaart van het restaurant van mijn ouders.

Dit dessert werd gecreëerd ter ere van een bekende Australische operazangeres Nellie Melba. De top chef Auguste Escoffier heeft het de eerste keer in 1893 voor haar in het Londense en chique Hotel Savoy gemaakt. En nu heb ik er weer een zalig ontbijt van gemaakt.

 

Overnight oats

 

Overnight oats is toch wel een van mijn favoriet ontbijt. Het is niet alleen erg lekker, maar ook verantwoord, snel en makkelijk te maken. Daarnaast is havermout of havervlokken budgetvriendelijk, je koopt al een pak voor 50 cent.
En als je ’s morgens haast hebt, staat jouw ontbijtje al te wachten op je. In de koelkast. Je maakt het namelijk ’s avonds al klaar.
Gebruik een melk naar eigen keuze. Dit kan gewone of magere koemelk zijn, soja-, haver- of een andere plantaardige melk.

 

Ontbijt

 

Ik ontbijt elke morgen en probeer daar zoveel mogelijk in te variëren. Het is bijvoorbeeld een Skyr of kwark met vers fruit, granola en/of zaden. Een smoothie of smoothiebowl, warme havermout of een overnight oats, muffins en ook chiapudding op allerlei manieren zijn mijn favorieten. Als jij ook zo’n liefhebber van ontbijt bent, zoek dan maar eens op de site onder Categorie Ontbijt en je kunt ze allemaal vinden.

 

 

Recept Pêche Melba overnight oats:

Pêche Melba overnight oats. Maak deze overnight oats de avond ervoor en de volgende ochtend staat er een te lekker ontbijt op je te wachten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr havermout
  • 1 schep proteine poeder
  • 500 ml melk
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 rijpe perziken
  • 100 gr frambozen
  • 2 el amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verdeel ’s avonds de havermout, proteine poeder en melk over de schaaltjes en roer door.
  • Meng hierdoor de Griekse yoghurt.
  • Snijd een perzik in kleine blokjes en meng dit met de helft van de frambozen door de havermout.
  • Leg in elke kom nog een halve perzik en de overgebleven frambozen en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Dek de kommen af met huishoudfolie en laat de hele nacht (in de koelkast) staan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating