Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen dat het heerlijk geworden is. Mix de specerijen zelf en pas het eventueel naar jouw eigen smaak aan.

 

Ik heb een beenham gebruikt zonder bot, dit heeft als voordeel dat het wat sneller klaar is dan met bot. Beenham met bot geeft natuurlijk wel veel meer smaak.
Reken ongeveer 10 minuten per 100 gram beenham als braadtijd in de oven.
Als je zeker wilt weten of de ham gaar is, gebruik dan een vleesthermometer. Bij 65 graden is de ham gaar.
Zo’n groot stuk vlees is ideaal om te maken als je veel eters aan tafel hebt. En het staat ook nog eens gezellig als je het vlees aan tafel aansnijdt.

 

Broodje

 

Mocht je nog ham overhouden (denk het niet, haha), dan is dit natuurlijk wel heel erg lekker op een broodje. Maak er dit Broodje Pastrami speciaal van.