Ga terug
+ servings
Pastrami gekruide ham uit de oven. Bereid eens een hele ham in de oven en kruid hem met een zelfgemaakte specerijenmengsel zoals deze pastrami.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 35 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg beenham

Pastramimarinade

  • 1 el korianderzaad
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Vijzel de korianderzaadjes en peperkorrels fijn. Meng de overige marinade ingrediënten erdoor.
  • Dep de beenham droog en wrijf deze rondom met de marinade. Laat minimaal een uur, maar nog liever een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Haal de ham uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zet de ham in een ovenschaal en schuif deze in de oven.
  • Rooster de ham ongeveer 70-80 minuten in de oven. Als de ham gaar is, haal hem dan uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
  • Snijd de ham in dunne plakken met een scherp vleesmes.
  • Ik heb er sla en aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas bij geserveerd.