Pastrami gekruide ham uit de oven. Bereid eens een hele ham in de oven en kruid hem met een zelfgemaakte specerijenmengsel zoals deze pastrami.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 35 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Pastramimarinade
- 1 el korianderzaad
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el mosterdpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 el olijfolie
Vijzel de korianderzaadjes en peperkorrels fijn. Meng de overige marinade ingrediënten erdoor.
Dep de beenham droog en wrijf deze rondom met de marinade. Laat minimaal een uur, maar nog liever een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Haal de ham uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zet de ham in een ovenschaal en schuif deze in de oven.
Rooster de ham ongeveer 70-80 minuten in de oven. Als de ham gaar is, haal hem dan uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Snijd de ham in dunne plakken met een scherp vleesmes.
Ik heb er sla en aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas bij geserveerd.