Pasteitjes met Indische Pulled Beef

Ik had een grote pan met heerlijke pittige en zoete Indische pulled beef gemaakt. De volgende dag is dit nog lekkerder, maar toch had ik teveel bereid. Dan maar een portie in de vriezer, altijd handig als je geen tijd hebt om te koken. Van het overgebleven vlees heb ik deze lekkere pasteitjes met Indische pulled beef gemaakt. De pasteitjes kan je met de lunch eten of als avondmaaltje met een salade erbij. Of je maakt kleintjes als hapje voor bij de borrel. Dit vlees is trouwens ook heerlijk in een wrap of op een broodje met de lunch.

Ik kwam op het idee om pasteitjes te maken, omdat de FOODBLOG EVENT van November het thema “pastei” heeft. Een pastei is een gerecht gemaakt van deeg en gevuld met vlees, vis, groenten of fruit. Dit is dus een mini pastei geworden.

Je kunt de pasteitjes zo groot maken als je zelf wilt en elke vorm geven. Ik had nog een groot vel bladerdeeg en heb rondjes van 12 centimeter met een steekring uitgestoken. Je kunt ook vierkant blaadjes bladerdeeg gebruiken en deze dan in een driehoekje dichtvouwen.

Pittige en zoete Indische pulled beef

Ja maar voordat je deze lekkere pasteitjes kunt maken, moet je natuurlijk eerst wel een pan met Indische pulled beef maken. Hier vind je het recept ervoor.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pasteitjes met Indische Pulled Beef:

Pasteitjes met Indische pulled beef. Ik had nog wat van die pittige pulled beef over en heb daar deze heerlijke pasteitjes van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indonesisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 270 gr vers bladerdeeg
  • restje pulled pork (ongeveer 2 el per pasteitje)
  • 1 ei
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het ei los in een kommetje.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek hier 8 rondjes van 16 centimeter doorsnee uit. Of laat de vierkante velletjes bladerdeeg ontdooien.
  • Leg twee eetlepels pulled beef op een helft van de bladerdeegrondjes of vellen.
  • Bestrijk de randen met het geklopt ei met een kwastje en vouw dan de bladerdeeg dicht.
  • Seal de randen door er met een vork in te drukken.
  • Herhaal dit met de andere vellen bladerdeeg.
  • Nu heb je acht halve rondjes of driehoekjes.
  • Bestrijk de bovenkant hiervan met het ei en bestrooi ze met sesamzaad.
  • Leg ze op de bakplaat en schuif deze in de hete oven. Bak de pasteitjes ongeveer 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en het bladerdeeg gaar is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating