Pasteitjes met Indische pulled beef. Ik had nog wat van die pittige pulled beef over en heb daar deze heerlijke pasteitjes van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indonesisch
- 270 gr vers bladerdeeg
- restje pulled pork (ongeveer 2 el per pasteitje)
- 1 ei
- sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop het ei los in een kommetje.
Rol het bladerdeeg uit en steek hier 8 rondjes van 16 centimeter doorsnee uit. Of laat de vierkante velletjes bladerdeeg ontdooien.
Leg twee eetlepels pulled beef op een helft van de bladerdeegrondjes of vellen.
Bestrijk de randen met het geklopt ei met een kwastje en vouw dan de bladerdeeg dicht.
Seal de randen door er met een vork in te drukken.
Herhaal dit met de andere vellen bladerdeeg.
Nu heb je acht halve rondjes of driehoekjes.
Bestrijk de bovenkant hiervan met het ei en bestrooi ze met sesamzaad.
Leg ze op de bakplaat en schuif deze in de hete oven. Bak de pasteitjes ongeveer 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en het bladerdeeg gaar is.