Deze soep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Een romige soep boordevol gehakt, groenten en pasta. Deze voedzame pastasoep is zo geruststellend en vereist alleen de basisbenodigdheden uit de voorraadkast. Het is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar toch rijk en vol smaak.
Het maakt een eenpansmaaltijd die heerlijk en voordelig is!
Pastasoep
Ja, het is mogelijk om een grote kom heerlijke, soepachtige pasta te maken door gewoon in je voorraadkast te kijken. Dit is eigenlijk mijn doel bij de veel recepten die ik maak: eenvoudige, heerlijke, betaalbare maaltijden gemaakt voor het echte leven.
Voor dit recept begint je met het rul bakken van het gehakt. Dan ga je de groenten bakken tot ze zacht en zoet zijn. Vervolgens voeg je de tomatensaus, kruiden en pasta toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Kook alles in één pan en roer regelmatig.
Proef, breng op smaak, roer er eventueel gehakte verse basilicum door en serveer… ziet het er niet lekker uit?
Ja, zo eenvoudig is het! En op magische wijze heb je een pot vol heerlijke, dikke pastasoep om van te genieten!
Pasta
Je hebt vast wel van die kleine restjes pasta in je voorraadkast staan. Daar is deze soep heel geschikt voor. Verwerk al je restjes pasta hierin. Zelfs spaghetti of andere lange pastasoorten kan je erin gooien, ik zou het wel in stukjes breken voordat je het in de soep doet. Houdt wel een beetje rekening met de kooktijden van de pasta, die moeten niet al te ver uit elkaar liggen. Of je doet de pasta die het snelst klaar is, pas later door de soep.
Tips:
- Voor een dikkere soep haal je de soep van het vuur en laat je hem 5-10 minuten staan voordat je hem serveert.
- Ik heb een pakje pastasaus (Sugo pikant, 390 gram) en een blik tomatenblokjes gebruikt in deze soep. De pastasaus is voor extra smaak, maar je kunt ook 2 blikken tomatenblokjes nemen.
- Gebruik een lekkere zelfgemaakt runder– of kippenbouillon voor de soep.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pastasoep:
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijn gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1/2 rode peper, fijn gesneden
- 1 liter bouillon (runder of kippen)
- 1 pakje pastasaus (ik het Sugo pastasaus pikant genomen, 390 gram)
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 eetl balsamicoazijn
- 1 eetl (riet)suiker
- 1 eetl gedroogde oregano
- 1 bosje basilicum, gehakt
- 1 bosje peterselie, gehakt
- 1 laurierblad
- peper en zout naar smaak
- 175 gram pasta
- 100 ml crème fraîche
- 75 gram geraspte oude kaas
- 50 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Bak in een grote koekenpan op hoog vuur het gehakt rul en bruin. Giet dan af om het vocht en vet kwijt te raken.
- Bak in dezelfde pan de wortel, ui, knoflook en rode peper glazig.
- Zet ondertussen een grote soeppan op het vuur en breng hierin de bouillon, pastasaus, tomatenblokjes, balsamicoazijn, suiker, en kruiden aan de kook.
- Voeg hierbij het gehakt, de gebakken wortel met ui en de pasta. Laat op zacht vuur koken tot de pasta gaar is.
- Haal het laurierblaadje eruit, voeg de crème fraîche en geraspte oude kaas toe en roer nog een keer goed door. Het moet een lekkere stevige soep worden.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer in kommen en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.