Pasta met shiitake en primosale

Zoals jullie op mijn blog De boer op in Twente kunnen lezen, mochten wij o.a. een echte Buffel kaasmakerij (Buffalo Farm Twente) en een Shiitake kwekerij (Masselink) bezoeken. Met de producten die ik meekreeg, heb ik diverse recepten gecreëerd. Deze pasta met shiitake en primosale is daar een van.
Ik heb als pasta de Shiitake pasta sliertjes van Shiitake kwekerij gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewone tagliatelle gebruiken. De Primosale buffelkaas is een verse kaasje wat niet gerijpt wordt maar alleen maar geperst en gezouten wordt. Deze pepertjes Primosale is een pittig en vrij zout kaasje, gelukkig had ik van tevoren een stukje geprobeerd. Daarom hoefde ik verder geen zout te gebruiken.
Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, rasp dan op het laatst wat Parmezaanse kaas over de pasta.

 

En nog zo’n lekker recept met Primosale (naturel) kaas is dit Stokbroodje salami met primosale kaas.

Pasta met shiitake en primosale. Met de producten die ik meekreeg op onze trip naar Twente, heb ik deze pasta met shiitake en primosale gecreeerd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr tagliatelle
  • 300 gr shiitake paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tak verse tijm
  • 100 ml room
  • 100 ml bospaddenstoelenfond
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • olijfolie
  • 100 gr Primosale (pepertjes)
  • 2 takken basilicum

Instructies
 

  • Breng een grote pan water (met zout) aan de kook en kook hierin de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakken.
  • Snijd de teentjes knoflook in dunne plakken en rits de tijmblaadjes van het steeltje.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de shiitakes ongeveer een minuut op hoog vuur. Voeg nu de knoflook en tijm toe en bak dit nog even mee op middelhoog vuur.
  • Blus het paddenstoelenmengsel met de bouillon en laat iets verdampen. Voeg nu de room toe en laat alles 5 minuten inkoken. Voeg op het laatst citroenrasp toe.
  • Snijd de Primosale kaas in hele kleine blokjes, hak de basilicumblaadjes fijn.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met de saus en voeg blokjes kaas toe.
  • Serveer de pasta in diepe borden en bestrooi met wat basilicumblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating