Ga terug
–+ personen
Pasta met shiitake en primosale. Met de producten die ik meekreeg op onze trip naar Twente, heb ik deze pasta met shiitake en primosale gecreeerd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr tagliatelle
  • 300 gr shiitake paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tak verse tijm
  • 100 ml room
  • 100 ml bospaddenstoelenfond
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • olijfolie
  • 100 gr Primosale (pepertjes)
  • 2 takken basilicum

Instructies
 

  • Breng een grote pan water (met zout) aan de kook en kook hierin de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakken.
  • Snijd de teentjes knoflook in dunne plakken en rits de tijmblaadjes van het steeltje.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de shiitakes ongeveer een minuut op hoog vuur. Voeg nu de knoflook en tijm toe en bak dit nog even mee op middelhoog vuur.
  • Blus het paddenstoelenmengsel met de bouillon en laat iets verdampen. Voeg nu de room toe en laat alles 5 minuten inkoken. Voeg op het laatst citroenrasp toe.
  • Snijd de Primosale kaas in hele kleine blokjes, hak de basilicumblaadjes fijn.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met de saus en voeg blokjes kaas toe.
  • Serveer de pasta in diepe borden en bestrooi met wat basilicumblaadjes.