Deze pasta met grote garnalen, zeekraal en dille is eigenlijk een open lasagne. Ik heb verse lasagne vellen hiervoor gebruikt en deze voor het koken doormidden gesneden. Dan ontstaat er een soort hele brede Pappardelle. Hierdoor meng je dan de rest van de ingrediënten.
Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille
Het is op zich een makkelijk en snel te maken maaltijd, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt ook rauwe garnalen kopen die gemarineerd zijn, meestal met knoflook, dit lijkt me ook erg lekker door dit gerecht. Koop wel de verse pastavellen, deze zijn makkelijk doormidden te snijden en heel erg snel gekookt.

Sojabonen
Ik heb sojabonen gebruikt, maar je kunt ook doperwtjes, tuinbonen en sperziebonen gebruiken hiervoor in de plaats. Sojabonen kan je vers kopen in de supermarkt, of in blik of bij de diepvriesgroenten. Je hoeft ze in principe niet te koken, het is namelijk wel lekker als het gerecht een bite heeft door deze boontjes.
Als je niet van dille houdt, kan je dit vervangen door peterselie of basilicum. Beide lekker bij deze pasta.
Houdt je niet van pittig, laat dan de rode peper achterwege of gebruik een half pepertje. Door de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen, raak je al de meeste pittigheid kwijt. Dit zit namelijk in de zaadjes en zaadlijsten.
Pasta
Ben jij ook zo gek op pasta en wil je graag snelle en makkelijk te maken gerechten? Probeer dan ook eens deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus. Die is met dezelfde lasagne vellen gemaakt en is super snel te bereiden. Snel, makkelijk, voedzaam en lekker. Dat wil toch iedereen?
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Pasta met grote Garnalen, Zeekraal en Dille:
Ingrediënten
- 250 g verse lasagne vellen
- 1 ui, in dunne ringen gesneden
- 250 gr rauwe garnalen
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 citroen, rasp en sap ervan
- 250 gr sojabonen
- 150 gr zeekraal
- 15 gr dille
- olijfolie
Instructies
- Snijd de verse lasagne vellen doormidden. Snijd de ui in dunne ringen, en de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Blancheer de zeekraal en giet dit af.
- Bak de ui glazig in een grote pan met olijfolie. Zeg dan het vuur hoog en bak de garnalen mee tot ze mooi roze kleuren.
- Voeg de knoflook en rode peper erbij en laat deze ook nog even meebakken. Giet dan de citroensap erbij.
- Voeg dan de sojabonen en zeekraal erbij en bak dit nog ongeveer 4 minuten mee.
- Breng op smaak met zout.
- Giet de pasta af en schep deze door de pan met groente en garnalen.
- Serveer de pasta met het vocht (de saus in de pan) op een warm bord, bestrooi met wat dille en schenk er een kleine beetje olijfolie over en strooi er wat citroenrasp over.


