Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille. Gebruik verse lasagne vellen voor dit gerecht. De zeekraal maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 250 g verse lasagne vellen
- 1 ui, in dunne ringen gesneden
- 250 gr rauwe garnalen
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 citroen, rasp en sap ervan
- 250 gr sojabonen
- 150 gr zeekraal
- 15 gr dille
- olijfolie
Snijd de verse lasagne vellen doormidden. Snijd de ui in dunne ringen, en de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Blancheer de zeekraal en giet dit af.
Bak de ui glazig in een grote pan met olijfolie. Zeg dan het vuur hoog en bak de garnalen mee tot ze mooi roze kleuren.
Voeg de knoflook en rode peper erbij en laat deze ook nog even meebakken. Giet dan de citroensap erbij.
Voeg dan de sojabonen en zeekraal erbij en bak dit nog ongeveer 4 minuten mee.
Breng op smaak met zout.
Giet de pasta af en schep deze door de pan met groente en garnalen.
Serveer de pasta met het vocht (de saus in de pan) op een warm bord, bestrooi met wat dille en schenk er een kleine beetje olijfolie over en strooi er wat citroenrasp over.