Pappardelle met pulled confit de canard

Pulled gerechten zijn helemaal hot! Of het nu pulled pork, kip, paddenstoelen, oats of jackfruit is, deze recepten vliegen je om de oren. Dus gooi ik er ook maar een pulled recept tegenaan en wel een heel bijzonder recept, namelijk Pappardelle met pulled confit de canard. Zo hé hoe vind je die, klinkt goed hè?

 

Nu heb ik al een recept van Confit de canard op de site staan, maar met dit gerecht heb ik een beetje gesmokkeld. Normaal ben ik niet van het kant-en-klare maar deze confit komt uit een blik. En daar is helemaal niets mis mee hoor. Confit de canard uit blik is prima en echt geschikt voor dit pasta gerecht.
Maar als je echt eens wilt uitpakken en indruk wilt maken op je gasten, dan vind je hier mijn recept voor zelfgemaakte Confit de canard.

 

Pulled

 

Pulled betekent niets anders dan uit elkaar getrokken. Dit kan je doen als het vlees zo gaar is, dat je het dan met twee vorken uit elkaar kan plukken. Zo ook met gekonfijte eendenbout, dat vlees valt bijna van het bot. Je hoeft dus weinig moeite te doen om het uit elkaar te plukken.

 

Als je op pulled gaat zoeken op de site vind je nog veel meer recepten met pulled vlees of vis. Deze Taco’s met pulled zalm en bbq saus zijn heel erg lekker en dit Patatje heel speciaal met pulled beef is ook niet te versmaden. Zoek ze maar eens op.

 

Pasta

 

Je kunt allerlei soorten pasta voor dit gerecht gebruiken. Alleen zijn de Italianen het daar niet mee eens zijn. Elke pastasoort kent zijn eigen soort saus. De Italianen kiezen een saus bij een pasta. Dit luistert heel nauw. Hoe fijner de pasta, hoe fijner en lichter de saus erbij. Dus hoe steviger en grover de pasta, hoe rijker de saus erbij.
Nu heb ik pappardelle met deze pulled confit gemaakt, dit zou volgens de Italiaanse eetcultuur moeten kloppen, denk ik.

 

Tips:

 

Het is een stevige maaltijd, ik zou er geen kaas over serveren. Maar als jij daar wel zin in hebt, dan doe je dat toch gewoon wel.

 

 

Recept Pappardelle met pulled confit de canard:

Pappardelle met pulled confit de canard. Je kunt de confit de canard zelf maken, maar die bereide uit het blik zijn prima voor dit heerlijke pastagerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Frans, Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr pappardelle
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 2 sjalotjes
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 scheut rode wijn
  • 3 takken peterselie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Als het gaar is, giet dan af.
  • Verwijder het vet en vel van de eendenbouten, haal het vlees van de botten en trek dit met 2 vorken uit elkaar.
  • Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn en bak dit in een beetje eendenvet in een bakpan. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukken.
  • Voeg de tijmblaadjes en de paddenstoelen toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten. Doe dan het eendenvlees erbij en bak dit nog even mee.
  • Giet de wijn erbij en laat dit op hoog vuur inkoken. Breng dan op smaak met lekker veel peper.
  • Doe nu de pasta erbij en meng dit door de saus. Serveer de pasta in voorverwarmde diepe borden en bestrooi met een beetje gehakte peterselie.

6 reacties

  1. We hadden nog wat confit over en daarmee dit recept gemaakt. Supermakkelijk en heerlijk!

  2. Hoi Manon, super leuk om te vernemen. Dankjewel voor het delen. Mvg, Hanneke

  3. Heerlijk en simpel. Beetje veel voor twee personen, maar goed vanavond weer verse pasta met de andere helft van de 'saus'.

  4. Hoi Bas, dankjewel voor je bericht. Leuk om te horen dat iets in de smaak valt. En ja het is veel voor 2 personen, er staat ook bij het recept vermeld dat dit voldoende is voor 3-4 personen. Maar ja dan kan je de volgende dag er ook weer van genieten toch?
    Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating