Pappardelle met pulled confit de canard. Je kunt de confit de canard zelf maken, maar die bereide uit het blik zijn prima voor dit heerlijke pastagerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Frans, Italiaans
- 250 gr pappardelle
- 2 gekonfijte eendenbouten
- 2 sjalotjes
- 250 gr oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 scheut rode wijn
- 3 takken peterselie
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Als het gaar is, giet dan af.
Verwijder het vet en vel van de eendenbouten, haal het vlees van de botten en trek dit met 2 vorken uit elkaar.
Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn en bak dit in een beetje eendenvet in een bakpan. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukken.
Voeg de tijmblaadjes en de paddenstoelen toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten. Doe dan het eendenvlees erbij en bak dit nog even mee.
Giet de wijn erbij en laat dit op hoog vuur inkoken. Breng dan op smaak met lekker veel peper.
Doe nu de pasta erbij en meng dit door de saus. Serveer de pasta in voorverwarmde diepe borden en bestrooi met een beetje gehakte peterselie.