De kleur van Pasen is toch wel geel en daarom past advocaat zo goed bij Pasen. Deze Paascake met advocaat is dan ook een ideale verwennerij met de Paasdagen.
Ik heb voor dit recept een ganzenei gebruikt, het is daar momenteel de tijd van het jaar voor. Ganzeneieren doen het heel goed in een cake, ze zijn wat zoeter, romiger en intenser dan een kippenei en bevatten meer vet omdat de dooier zo groot is. Als je geen ganzenei kunt vinden, gebruik dan 3 gewone kippeneieren.
Ik heb voor deze cake een tulband van 25 cm gebruikt.
Zin om nog meer Paasrecepten te maken? Wat dacht je van deze Paaslammetjes in de wei
Paascake met advocaat. Verwen jezelf en je familie met deze heerlijke en spectaculaire Paascake met advocaat. Die zal goed staan op de Paastafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Ingrediënten
- 1 ganzenei
- 250 gram suiker
- 250 ml zonnebloemolie
- 200 ml advocaat
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 10 gr bakpoeder
- snufje zout
- 200 gr poedersuiker
- 4 el advocaat
- Dragee eitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170˚C en vet je tulband in (met bakspray).
- Klop dan met een mixer het ei met de suiker goed schuimig. Voeg dan de olie toe en klop dit nog 1 minuutje mee. Mix nu de advocaat erdoor.
- Zet de mixer nu op de laagste stand en voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en klop tot een egale massa. Giet het beslag in de tulband en zet deze in de oven.
- Bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten, check na 50 minuten met een satéprikker of de cake al gaar is. Zo niet dan laat je de cake nog even verder bakken.
- Als de cake gaar is haal je hem uit de oven en laat hem in de tulband afkoelen.
- Als de cake helemaal afgekoeld is, leg je een bord of schaal op de tulband en draai je het geheel voorzichtig om.
- Meng de poedersuiker met de advocaat tot een papje en lepel dit over de cake.
- Leg de dragee eitjes in het midden van de cake.