Begin je ochtend met deze matcha overnight oats met matcha en honing voor de perfecte energie boost! Door voedzame, vullende ingrediënten te combineren met de gezondheidsvoordelen en het cafeïnegehalte van matcha, zal je dol zijn op dit makkelijke ontbijt wat je van tevoren kunt maken.
Een nutritioneel uitgebalanceerd ontbijt en je ochtendcafeïne in één smakelijke kom die je van tevoren kunt maken? Ja, graag! Dit matcha havermoutrecept is een zekere manier om je dag energiek te beginnen.

 

Matcha

 

Matcha is een soort Japanse groene theepoeder die wereldwijd steeds populairder wordt.
Het wordt gemaakt van dezelfde plant als groene thee, maar dan van het hele blad, waardoor de gezondheidsvoordelen geconcentreerder zijn!
Matcha staat vooral bekend om zijn hoge antioxidantengehalte, met name rijk aan een klasse antioxidanten genaamd catechines. Antioxidanten helpen cel schade te verminderen en chronische ziekten te voorkomen.

Matcha bevat bovendien meer cafeïne dan groene thee, namelijk 35 mg cafeïne per halve theelepel matcha poeder, of 70 mg voor een standaardportie van 1 theelepel.
Het unieke aan de energie gevende eigenschappen van matcha is dat het ook een bestanddeel bevat dat L-theanine heet. Dit bestanddeel helpt een kalme staat van alertheid en concentratie te bevorderen, zonder de zenuwachtige crash die vaak volgt op cafeïneconsumptie.

Overnight Oats met Matcha

 

Havervlokken

 

Ik gebruik graag fijne havervlokken voor overnight oats recepten. Dat gezegd hebbende, dit werkt ook met instant havermout als je dat bij de hand hebt! Qua voedingswaarde is er geen groot verschil. Instant havermoutvlokken zijn gewoon meer bewerkt, dus ze worden sneller verteerd en je voelt je misschien niet zo lang vol. Hoewel havermout van nature glutenvrij is, moet je, als je een strikt glutenvrij dieet volgt, ervoor zorgen dat je gecertificeerde glutenvrije havervlokken gebruikt.

 

Topping ideeën:

 

Deze toppings voegen niet alleen extra smaak en textuur toe, maar ze kunnen ook extra voedingsstoffen toevoegen en helpen om een vullender ontbijt te maken. Mijn persoonlijke favorieten voor dit recept zijn vers fruit zoals frambozen, bosbessen, aardbeien of plakjes banaan, een dot notenboter, noten of zaden en wat kokosvlokken.

 

Tips:

 

Om dit recept te veganizen gebruik je plantaardige melk en yoghurt. En vervang je de honing door agavesiroop.

Dek het havermoutmengsel af en zet het minstens 2 uur of een nacht in de koelkast. Als het klaar is, heeft de havermout de vloeistof opgenomen en is het zacht geworden!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Overnight Oats met Matcha: