Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op de Viral Dubai Chocolate Bar. Hoewel ik de reep zelf (nog) niet heb gemaakt, heb ik hem wel geproefd. Dit inspireerde me om met de ingrediënten van deze beroemde chocoladereep een ander dessert te creëren. De kleine romige cheesecake is gevuld met pistachepasta, stukjes […]
Dit aantrekkelijke en eenvoudige voorgerecht van geitenkaas met druivenjam en pistache is een aanrader op elk feestje. De pittige geitenkaas is een perfecte tegenhanger voor zoete jam. De gehakte pistachenoten voegen een zoute, knapperige textuur toe aan dit zachte geitenkaasvoorgerecht. Het staat mooi op een borrel- of feesttafel en jouw gasten zullen dol zijn op […]
Omdat pistachenoten tegenwoordig een hype zijn, kan ik niet achterblijven. Ik heb nu een heerlijke overnight oats met ricotta en pistache gemaakt. Deze op cannoli geïnspireerde overnight oats zijn een voedzame variant op het klassieke Italiaanse dessert, perfect voor een bevredigend ontbijt of tussendoortje. Dit gerecht combineert de romige textuur van overnight oats met de […]
Deze smashed wortelen met Parmezaanse kaas zijn mals met knapperige randjes. Het is een bevredigende zoet-zoute snack, zoals een zeer smaakvolle Franse friet. Ze zijn ook een geweldig bijgerecht voor hamburgers of iets van de grill. Serveer het eventueel met een saus om in te dippen als je dat lekker vindt. Twee keer bereidde geplette […]
Ik ben dol op ijs, dit is toch wel mijn guilty pleasure. Dessert is niet compleet als er geen ijs in zit. Dus ik maak ijs, koop ijs en ik eet ijs! En ik ben ook dol op de smaken van chai, daarom heb ik nu een heerlijk Masala chai ijs gemaakt. Een rijk, romig […]
Deze gezonde bloedsinaasappel en aardbei chiapudding zijn een perfecte ontbijttraktatie. Met een mix van heerlijk zoet fruit geniet je gegarandeerd van een gezond ontbijtje. Bovendien is het samenstellen van deze potjes eenvoudig en leuk om te doen. Deze chiapudding is mijn absolute favoriet omdat hij zo heerlijk zoet is. Dit betekent dat de lichtzure smaak […]
Ben je gek op bloemkool? Dan heb ik een heerlijk recept voor je: bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa. Deze soep zit boordevol Marokkaanse smaken en is een echte aanrader! Op koude dagen is er niets lekkerder dan een warme kom soep. Of je het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd eet, soep is altijd […]
Wil jij wel kalkoen eten met de feestdagen, maar heb je geen zin om een hele kalkoen te bereiden? Dan heb ik de oplossing voor jou. Deze zelfgemaakte gevulde kalkoenfiletrollade is niet moeilijk te maken en hiermee serveer je wel iets bijzonders. Lekker genieten van kalkoenvlees met een heerlijke feestelijke vulling. Rollade Niet […]
Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]
Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing