Mini cheesecake met pistache en chocolade

Mini cheesecake met pistache en chocolade

Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op Viral Dubai Chocolate Bar. De reep heb ik zelf (nog) niet gemaakt, maar al wel geproefd. Maar ik werd wel getriggerd om met de ingrediënten van de chocoladereep uit Dubai iets anders te maken. Deze kleine romige cheesecake is gevuld met pistachepasta, stukjes chocolade […]

Smashed wortelen

Smashed wortelen

Deze smashed wortelen met Parmezaanse kaas zijn mals met knapperige randjes. Het is een bevredigende zoet-zoute snack, zoals een zeer smaakvolle Franse friet. Ze zijn ook een geweldig bijgerecht voor hamburgers of iets van de grill. Serveer het eventueel met een saus om in te dippen als je dat lekker vindt. Twee keer bereidde geplette […]

Masala chai ijs

Masala chai ijs

Ik ben dol op ijs, dit is toch wel mijn guilty pleasure. Dessert is niet compleet als er geen ijs in zit. Dus ik maak ijs, koop ijs en ik eet ijs! En ik ben ook dol op de smaken van chai, daarom heb ik nu een heerlijk Masala chai ijs gemaakt. Een rijk, romig […]

Bloedsinaasappel en aardbei chiapudding

Bloedsinaasappel en aardbei chiapudding

Deze gezonde bloedsinaasappel en aardbei chiapudding zijn een perfecte ontbijttraktatie. Met een mix van heerlijk zoet fruit geniet je gegarandeerd van een gezond ontbijtje. Bovendien is het samenstellen van deze potjes eenvoudig en leuk om te doen. Deze chiapudding is mijn absolute favoriet omdat hij zo heerlijk zoet is. Dit betekent dat de lichtzure smaak […]

Gevulde kalkoenfiletrollade

Gevulde kalkoenfiletrollade

Wil jij wel kalkoen eten met de feestdagen, maar heb je geen zin om een hele kalkoen te bereiden? Dan heb ik de oplossing voor jou. Deze zelfgemaakte gevulde kalkoenfiletrollade is niet moeilijk te maken en hiermee serveer je wel iets bijzonders. Lekker genieten van kalkoenvlees met een heerlijke feestelijke vulling.   Rollade   Niet […]

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen

Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]

Kulfi met mango en pistache

Kulfi met mango en pistache

Deze tropische kulfi met mango en pistache is lekker romig, een perfecte zomertraktatie en ongelooflijk gemakkelijk te maken! Dit recept voor heerlijk ijs is in een oogwenk klaar om de diepvries in te gaan! Kulfi is een ultra romig Indiaas ijs. Het wordt traditioneel anders gemaakt dan hoe ik het vandaag met jullie deel, maar […]

Scholfilets met bloemkoolcouscous

Scholfilets met bloemkoolcouscous

Scholfilets hebben een neutrale smaak, daarom is het lekker om deze vis op smaak te brengen met specerijen, ik heb nu beetje ras-el-hanout gebruikt. En bij de scholfilets heb ik een bloemkoolcouscous gemaakt. De bloemkoolcouscous heb ik op smaak gebracht met verse kruiden zoals dille en koriander en daardoor nog g pistachenoten en granaatappelpitjes gemengd. […]

Vlierbloesem panna cotta met aardbeien

Vlierbloesem panna cotta met aardbeien

Ik mocht heerlijke Hollandse Inspire aardbeien ontvangen in de zomer Foodybox. Lekker om zo op te peuzelen, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Nou dat is gelukt hoor met deze vlierbloesem panna cotta met aardbeien. Het is bijna zomer, de zomerkoninkjes uit eigen land zijn er weer en de vlier staat in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden