Chocolade voor ontbijt? Ja graag! Deze overnight oats met chocolade ganache is een soort van verantwoord ontbijt die jij nog naar eigen smaak kunt aanpassen. Zo kan je er nog specerijen, lijnzaad, chiazaad, noten, etc. aan toevoegen. Je maakt deze havermout met slechts een paar ingrediënten en hiermee tover je een heerlijk ontbijtje wat smaakt als een decadent toetje. Maak het de avond ervoor om ’s morgens te kunnen genieten.
Havervlokken
Wie houdt er niet van een goed haverrecept? Of je nu een bananenbrood baked oats, bliss balls, zelfgemaakte granola, smoothie, haverpannenkoekjes, crumble, havermoutkoeken of zelfs gewoon een klassieke kom havermout maakt, het is gewoon bevredigend. Persoonlijk is het mijn favoriete manier om mijn dag te beginnen…na een grote kop koffie natuurlijk.
Eerlijk gezegd maak ik ze vrij vaak en ik vind het heerlijk om vers fruit, noten en allerlei andere lekkernijen toe te voegen, zelfs af en toe chocolade. En hoe kan je een toch al geweldig recept naar een hoger niveau kon tillen? Met chocolade ganache!
Ja, dat lees je goed. Dit is alles wat je lekker vindt aan overnight oats met een nog rijkere chocoladesmaak dan je ooit eerder hebt gehad. En is beste is dat het nog supergezond is.
Dus snel aan de slag met de ingrediënten die jij waarschijnlijk al in huis hebt, zodat je morgenvroeg kunt genieten van een heerlijk ontbijt.
Zoals het oude gezegde zegt, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik denk dat deze overnight oats je klaarstoomt voor de beste dag OOIT.
Overnight oats
Dit recept voor overnight oats is zo eenvoudig dat het bijna gênant is. Ik beloof je, je kunt het echt niet verprutsen. Volg gewoon de onderstaande stappen!
Combineren. Voeg de droge haver, melk en zout toe aan een kom of bak naar keuze en roer ze goed door. Zet het mengsel in de koelkast terwijl je de ganache maakt.
Ganache
Traditioneel wordt de Franse ganache gemaakt van room en chocolade. Wij maken nu een iets gezondere ganache. Om het ganache mengsel te maken, verwarm je de melk en agavesiroop en Voeg vervolgens het cacaopoeder toe en klop de ingrediënten door elkaar.
Giet de warme ganache over de koude overnight oats en zet het in de koelkast.
Topping
Dit ontbijt is zo al lekker, maar je kunt er ook nog een lekkere topping op doen zoals cacao nibs, chocodrops, snufje zeezout, noten, zaden of verse fruit. Wat jij maar lekker vindt.