Ga je moeder of lief eens verwennen met deze heerlijke taart in hartvorm en laat zo zien dat je van haar houdt. Deze onweerstaanbare Oreo ganachetaart met frambozen is het perfecte no-bake dessert. Met een boterachtige Oreo-korst en een romige ganachevulling van pure chocolade is het perfect voor etentjes, feestdagen en speciale gelegenheden. En het is eenvoudiger dan het lijkt!
Makkelijk te maken en drie uur in de koelkast en deze prachtige taart is helemaal van jou!
Rijk en romig met een verrukkelijke Oreo-basis met een zijdezachte ganachevulling. Serveer het op zichzelf, of garneer het met verse frambozen en slagroom voor extra verwennerij.
Maak het van tevoren en bewaar het drie of vier dagen gekoeld, tot het klaar is om te versieren en te serveren. Perfect voor feestjes, etentjes of feestdagen als je weinig tijd hebt.
Of wanneer je met minimale inspanning een luxe dessert nodig hebt.
No-bake
Een gemakkelijke koekjeskorst vormt de basis van deze taart, in plaats van lastig gebak of blind bakken. Even boter smelten en mixen en dan doet de koelkast al het werk.
Gemalen Oreo’s vormen de koekjesbasis van de taart. Verwijder de Oreo-vulling niet, gooi de hele koekjes in een keukenmachine of vermaal ze met een deegroller. Oreo’s kunnen worden vervangen door gelijke hoeveelheden van elk ander koekje, zoals digestives, chocolate chip koekjes of elk type zoet koekje.
Slagroom wordt gebruikt om de ganachevulling voor de taart te maken. Gebruik geen magere room, melk of een ander roomalternatief, anders zal de ganache niet goed uitharden en moeilijk te snijden zijn.
Melk en pure chocolade, ik heb deels melk en deels pure chocolade gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook alleen pure chocolade gebruiken als jij dat lekkerder vindt.
Gebruik chocolade van goede kwaliteit die je graag eet. Chocolade is de belangrijkste smaak en de kwaliteit van de chocolade heeft invloed op de smaak van de taart.
Hak de chocolade zo fijn mogelijk voor de ganache. Hoe fijner je de chocolade hakt, hoe sneller deze in de room smelt. Grote stukken chocolade smelten niet volledig.
Laat het room- en chocolademengsel een paar minuten staan voordat je roert. Gedurende
Verwarm het roommengsel tot het stomend heet is en nog maar net aan de zijkanten licht begint te borrelen. Niet koken. Door de room te koken kan de chocoladevulling schiften of korrelig worden.
Nog meer geweldige no-bake taartrecepten:
Witte chocolade monchoutaart
Mini cheesecake met gestoofde druiven
Ruby chocolade cheesecake
Stroopwafel mokka cheesecake
Tips:
Extra nodig: hartvormige bakvorm (silicone of springvorm)
Snijd de taart met een heet, schoon mes voor het beste resultaat. Laat het mes onder een hete kraan lopen, droog het en snij het vervolgens door. Het helpt ook om de plak 10 minuten op kamertemperatuur te laten staan voordat u hem gaat snijden, zodat hij iets zachter wordt.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.