Oreo ganachetaart met frambozen. Ga je moeder of lief eens verwennen met deze heerlijke taart in hartvorm en laat zo zien dat je van haar houdt.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 1 dag d 1 uur uur
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Bodem
- 300 gr Oreo koekjes
- 100 gr roomboter
Ganache
- 200 gr melk chocolade
- 100 gr pure chocolade
- 200 ml slagroom
Topping
- 125 gr frambozen
- poedersuiker
Smelt de boter in een pan of in een schaaltje in de magnetron. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en doe ze in een grote kom.
Giet de gesmolten boter erbij en meng het geheel goed.
Verdeel het mengsel over de bodem en de zijkanten van de hartvorm. Druk goed aan.
Zet de bodem in de koelkast.
Hak de melk en pure chocolade fijn. Breng in een pan de room aan de kook, draai het vuur uit en voeg de chocolade erbij. Roer totdat alle chocolade gesmolten is.
Giet de chocolade ganache in de hartvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal 10 minuten voor het serveren uit de koelkast, garneer het met de frambozen en strooi er een beetje poedersuiker over.