Oranje Boven Wortelmuffins

Deze oranje boven wortelmuffins boordevol wortel, kruiden, rozijnen, amandelen en een verrassende roomkaasvulling. Het zijn een favoriete traktatie hier! Iedereen houdt van deze heerlijk smeuïge muffins! En het is een leuke traktatie op Koningsdag, toch?
De perfecte muffins om van te genieten bij de koffie of thee. Je kunt ze altijd gebruiken als het dessert met een heerlijk romig roomkaasglazuur, of gewoon als middagsnack. Ik ben ook dol op muffins als ontbijt. Je kunt de topping van een paar van deze muffins weglaten om als ontbijt te serveren. En een deel ervan invriezen voor later. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij!

Oranje boven wortelmuffins

Muffins

Als je van carrot cake (worteltjestaart) houdt, dan zal je deze wortelmuffins ook geweldig vinden!
Voor dit recept heb je amandelmeel nodig, maar eerlijk gezegd kan je ook alleen bloem gebruiken. Je kunt wel gehakte amandelen toevoegen als je wilt, of gehakte walnoten of pecannoten zouden perfect zijn.
Of wat dacht je van wat rozijnen? Als je rozijnen gebruikt, zorg er dan voor dat u deze ongeveer 3-5 minuten in kokend water laat weken, zodat ze voller worden. En noten zijn altijd lekkerder als ze geroosterd zijn.

Als je van verschillende kruiden houdt, kan je een beetje kaneel-, kardemom- en gemberpoeder of zelfs wat vanille-extract toevoegen.
Als je wilt, kan je in plaats van muffins ook een kleine cake maken. Zorg ervoor dat je een brood- of cakevorm van 20 cm gebruikt en bak dit op 180C. En bak minimaal 35-40 minuten, uiteraard moet je met een satéprikker controleren of de cake gaar is.

Meer heerlijke muffinrecepten:

Pastinaak muffins met cranberry’s
Ontbijtmuffins met zomerfruit
Mango kokos muffins
Hummingbird muffins
Havermuffins met noten

Tips:

  • Als je het beslag te veel roert, worden de muffins rubberachtig. Dwing jezelf om te stoppen met roeren!
  • Gebruik papieren vormpjes in jouw muffinvorm of vet de vorm in en bebloem hem.
  • Vul het muffinblikje voor 3/4 vol.
  • En bak ze vooral niet te lang.
  • De muffins kunnen in een luchtdichte verpakking of zak bewaard worden.
  • Ze blijven tot 3 dagen houdbaar bij kamertemperatuur of 7 dagen in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Oranje boven wortelmuffins:

Oranje boven wortelmuffins. Deze muffins zijn zonder de topping ook erg lekker en eigenlijk ook wel iets beter voor de lijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 15 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr zelfrijzend bloem
  • 125 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 75 gr rietsuiker of palmsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 grote winterwortel (200 gr fijn geraspt gewicht)
  • 1 sinaasappel, rasp van de helft
  • 75 gr rozijnen
  • 75 gr amandelen, fijn gehakt

Topping

  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr poedersuiker, gezeefd
  • ½ sinaasappel, rasp ervan

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180 °C.
  • Zorg dat je 2 aparte kommen hebt klaarstaan.
  • Meng het bakmeel, amandelmeel en de kruiden en zout in een grote kom.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de suiker en de gecondenseerde melk.
  • Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn).
  • Voeg de wortel-, sinaasappelrasp, rozijnen en noten toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
  • Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen). Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Meng de ingrediënten voor de topping en verdeel de topping met een paletmes of spuitzak over de afgekoelde muffins.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating