Deze oranje boven wortelmuffins boordevol wortel, kruiden, rozijnen, amandelen en een verrassende roomkaasvulling. Het zijn een favoriete traktatie hier! Iedereen houdt van deze heerlijk smeuïge muffins! En het is een leuke traktatie op Koningsdag, toch?
De perfecte muffins om van te genieten bij de koffie of thee. Je kunt ze altijd gebruiken als het dessert met een heerlijk romig roomkaasglazuur, of gewoon als middagsnack. Ik ben ook dol op muffins als ontbijt. Je kunt de topping van een paar van deze muffins weglaten om als ontbijt te serveren. En een deel ervan invriezen voor later. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij!
Muffins
Als je van carrot cake (worteltjestaart) houdt, dan zal je deze wortelmuffins ook geweldig vinden!
Voor dit recept heb je amandelmeel nodig, maar eerlijk gezegd kan je ook alleen bloem gebruiken. Je kunt wel gehakte amandelen toevoegen als je wilt, of gehakte walnoten of pecannoten zouden perfect zijn.
Of wat dacht je van wat rozijnen? Als je rozijnen gebruikt, zorg er dan voor dat u deze ongeveer 3-5 minuten in kokend water laat weken, zodat ze voller worden. En noten zijn altijd lekkerder als ze geroosterd zijn.
Als je van verschillende kruiden houdt, kan je een beetje kaneel-, kardemom- en gemberpoeder of zelfs wat vanille-extract toevoegen.
Als je wilt, kan je in plaats van muffins ook een kleine cake maken. Zorg ervoor dat je een brood- of cakevorm van 20 cm gebruikt en bak dit op 180C. En bak minimaal 35-40 minuten, uiteraard moet je met een satéprikker controleren of de cake gaar is.
Meer heerlijke muffinrecepten:
Pastinaak muffins met cranberry’s
Ontbijtmuffins met zomerfruit
Mango kokos muffins
Hummingbird muffins
Havermuffins met noten
Tips:
Als je het beslag te veel roert, worden de muffins rubberachtig. Dwing jezelf om te stoppen met roeren!
Gebruik papieren vormpjes in jouw muffinvorm of vet de vorm in en bebloem hem.
Vul het muffinblikje voor 3/4 vol.
En bak ze vooral niet te lang.
De muffins kunnen in een luchtdichte verpakking of zak bewaard worden.
Ze blijven tot 3 dagen houdbaar bij kamertemperatuur of 7 dagen in de koelkast.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.