Oranje boven wortelmuffins. Deze muffins zijn zonder de topping ook erg lekker en eigenlijk ook wel iets beter voor de lijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 125 gr zelfrijzend bloem
- 125 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 snufje zout
- 3 eieren
- 75 gr rietsuiker of palmsuiker
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 grote winterwortel (200 gr fijn geraspt gewicht)
- 1 sinaasappel, rasp van de helft
- 75 gr rozijnen
- 75 gr amandelen, fijn gehakt
Topping
- 200 gr roomkaas
- 100 gr poedersuiker, gezeefd
- ½ sinaasappel, rasp ervan
Zet de oven aan op 180 °C.
Zorg dat je 2 aparte kommen hebt klaarstaan.
Meng het bakmeel, amandelmeel en de kruiden en zout in een grote kom.
Klop in een andere kom de eieren los met de suiker en de gecondenseerde melk.
Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn).
Voeg de wortel-, sinaasappelrasp, rozijnen en noten toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen). Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Meng de ingrediënten voor de topping en verdeel de topping met een paletmes of spuitzak over de afgekoelde muffins.