Deze Nutella mousse met slechts twee ingrediënten is een superlekker dessert dat in minder dan 10 minuten klaar is. Het is licht, luchtig, fluweelzacht en zo decadent. Maak het thuis volgens mijn makkelijke en snelle recept (zonder eieren en glutenvrij).
Nutella mousse is waarschijnlijk het gemakkelijkste dessert dat je ooit kunt maken! Je hebt slechts twee ingrediënten nodig om deze rijke, lichte, luchtige en decadente mousse te bereiden, namelijk Nutella en slagroom. Dit is een makkelijk en snel dessert dat je moet proberen als je zin hebt in iets zoets en het binnen de kortste keren op tafel wilt hebben.
Toetjes
Ik maak graag nagerechten voor speciale gelegenheden of verjaardagsfeestjes. Het is ook geweldig om te maken als je iets gemakkelijks en minder tijdrovends wilt maken, maar je gasten er wel van wilt laten smullen. Garneer het met hagelslag met hartjes of kerstthema en je hebt snel een dessert klaar voor Valentijnsdag of Kerstmis.
De truc om een perfecte fluweelzachte mousse te maken, is door de ingrediënten correct af te meten. De verhouding Nutella en slagroom maken of breken dit dessert.
Hoewel je het meteen na het maken kunt eten, vind ik het deze mousse het lekkerst als het 1-2 uur gekoeld heeft gestaan. In de koelkast blijft het enkele dagen goed, maar vers is het natuurlijk het lekkerst.
Doe het in een grote glazen kom of serveer het in glazen voor individuele porties.
Nutella
De bekende Italiaanse hazelnootpasta is niet alleen lekker op een boterham, maar je kunt er nog zoveel meer heerlijks van maken zoals deze mousse.
Mocht de Nutella te hard zijn geworden door de koeling, zet hem dan een paar seconden in de magnetron. Het moet zacht en smeerbaar zijn, waardoor het makkelijker is om de slagroom erdoor te vouwen.
Voeg tijdens het kloppen van de room een beetje fijne suiker of vanillesuiker toe als je de mousse zoeter wilt. Ik vind de zoetheid van Nutella perfect voor mijn smaak.
Hier zijn nog enkele Nutella recepten die je moet proberen:
Nutella brownies
Tompouce hartje met frambozen en Nutella
Nutella cake in een kom
IJs van Nutella
Tips:
Om de mousse nog luxer en steviger te maken kan je de helft van de slagroom vervangen door mascarpone.
Doe de mousse eventueel in een spuitzak en spuit dit in de glaasjes. Dat staat extra feestelijk.
Bestrooi de mousse met gehakte hazelnoten, Amaretti koekjes en/of chocoladestukjes voor een crunch en om het er nog aantrekkelijker uit te laten zien.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.