Noedels met gerookte tofu

Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense smaken er nog beter in.

 

Noedels

 

Wij zijn gek op noedels en ik kan je vertellen dat noedels altijd een goed idee zijn.
Ze zijn niet duur, snel en gemakkelijk te bereiden en waarschijnlijk heb jij ze wel in je voorraadkast liggen. En je kunt er heel veel verschillende maaltijd mee maken.
De absoluut beste manier om die noedels om te toveren tot iets speciaals is dit gerecht. En voor de proteïne heb ik nu tofu toegevoegd.

 

Ik heb nu udon noedels gebruikt omdat dit zulke lekkere dikke noedels zijn. Maar je kunt ook een ander soort nemen. En om meer groente aan het gerecht toe te voegen, heb ik ook nog noedels van wortel gemaakt door ze in dunne slierten te snijden met een spiralizer oftewel spiraalsnijder.

 

Tofu

 

Manlief is eigenlijk niet zo gek op tofu, maar deze keer heb ik gerookte tofu geprobeerd. En dat vond hij gelukkig wel lekker. Deze tofu was in de aanbieding, twee halen en een betalen, dus ik kan nog een maaltijd maken met tofu.
Tofu oftewel tofoe is een eiwitrijk (14 gram eiwit per 100 gram tofu) sojaproduct. Het komt oorspronkelijk uit China, maar wordt ook veel in de Indonesische keuken gebruikt. Daar heet het tahoe. Deze tofu heeft een heerlijke rooksmaak.

 

Groenten

 

Naast de wortelnoedels, heb ik nog een rode paprika en baby paksoi verwerkt in de maaltijd. Je kunt ook andere groenten gebruiken zoals broccoli, bimi, boontjes, peultjes, sugar snaps, kool en/of paddenstoelen. Wat jou maar lekker lijkt.

 

En ik heb nog meer noedelgerechten voor jou, wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Noedelsoep met kipgehaktballetjes
Koreaanse noedels met zwarte bonensaus
Vegetarische noedels met tahinsaus
Aziatische runderstoof met udon noedels
Vegetarische Lo Mein noedels
Dan Dan noedels

 

 

Recept Noedels met gerookte tofu:

Noedels met gerookte tofu. Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr gerookte tofu
  • 3 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sambal
  • 1 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 baby paksoi
  • 1 winterpeen
  • 2 lente-uien
  • 4 takken koriander
  • zonnebloemolie
  • 100 gr noedels
  • 1 tl sesamzaadjes

Instructies
 

  • Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Saus: Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, sambal, vissaus en suiker met elkaar.
  • Hak de knoflook fijn, snijd de rode paprika in dunne repen en spoel de paksoi schoon.
  • Schil de wortel en snijd er dunne slierten van met een spiralizer.
  • Garnering: Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes fijn.
  • Kook de noedels samen met de wortelslierten in ongeveer4 minuten gaar op middelhoog vuur. Voeg de laatste halve minuut de paksoi toe en kook dit even mee. Giet dan af.
  • Bak in een wok in een scheutje olie de paprika even aan. Voeg dan de tofublokjes en knoflook toe en bak dit ongeveer in 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg nu de saus toe en bak dit even mee. Doe er een kopje water bij om er een saus van te maken.
  • Leg op elk bord 2 baby paksoi en verdeel de udon noedels met wortel over de borden.
  • Schep de tofu met paprika en saus erop. Bestrooi met lente-ui, koriander en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating