Noedels met gerookte tofu. Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 200 gr gerookte tofu
- 3 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 el sambal
- 1 el vissaus
- 1 tl suiker
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 4 baby paksoi
- 1 winterpeen
- 2 lente-uien
- 4 takken koriander
- zonnebloemolie
- 100 gr noedels
- 1 tl sesamzaadjes
Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
Saus: Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, sambal, vissaus en suiker met elkaar.
Hak de knoflook fijn, snijd de rode paprika in dunne repen en spoel de paksoi schoon.
Schil de wortel en snijd er dunne slierten van met een spiralizer.
Garnering: Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes fijn.
Kook de noedels samen met de wortelslierten in ongeveer4 minuten gaar op middelhoog vuur. Voeg de laatste halve minuut de paksoi toe en kook dit even mee. Giet dan af.
Bak in een wok in een scheutje olie de paprika even aan. Voeg dan de tofublokjes en knoflook toe en bak dit ongeveer in 2 minuten op hoog vuur.
Voeg nu de saus toe en bak dit even mee. Doe er een kopje water bij om er een saus van te maken.
Leg op elk bord 2 baby paksoi en verdeel de udon noedels met wortel over de borden.
Schep de tofu met paprika en saus erop. Bestrooi met lente-ui, koriander en sesamzaadjes.